Tarih: 05.06.2022 18:20

Hamburg’da Türk müziği esintisi

Facebook Twitter Linked-in

Burhan Kul Türk Müziği Akademisi, Hamburg’da “Yaza Merhaba!”’ adı ile bir konser verdi.
Almanya’nın çeşitli kentlerinden akademiye bağlı olanların da bulunduğu 15 müzisyen ile Türkiye’den 70 müzisyenin yer aldığı koronun konseri Haus im Park Salonu’nda yapıldı.

Konsere, Hamburg Eyalet Meclisi Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Milletvekili Güngör Yılmaz, Hamburg. T.C. Başkonsolosu Emine Derya Kara ve çok sayıda müziksever katıldı.

Burhan Kul ve öğrencilerinin Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserlerinden örnekler sunduğu konserin ikinci bölümünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu Sanatçısı Çiğdem Gürdal, kendine has yorumu ve seslendirdiği birbirinden güzel şarkısıyla konsere renk kattı.

Burhan Kul’un kendi eseri olan Veda şarkısını Çiğdem Gürdal ile birlikte söylemesiyle duygulu anların yaşandığı konserde, müzikseverler zaman zaman şarkılara eşlik etti.

Konserde Hamburgluların yakından tanıdığı Gülden Arık ve Gönül Dağdeviren ve Murat İlknahar da birer şarkı seslendirerek müzikseverler tarafından büyük alkış aldı.

Topluluktan akademiye
Burhan Kul Türk Müziği Akademisi, 2017 yılında, “Burhan Kul Türk Müziği Topluluğu” olarak yola çıktı. Topluluk, 10 Nisan 2018 tarihinden itibaren akademiye dönüştü. Akademi şu anda Türkiye ve Almanya’da dokuz sınıfta yaklaşık 160 öğrencisi ile yola devam ediyor.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —