Tarih: 28.04.2022 01:59

Hamburg’da taksicilere iki milyon euroluk yardım

Facebook Twitter Linked-in

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SDP) Hamburg Eyaleti Milletvekili Ali Şimşek taksicilerin koronavirüs yardımlarından yararlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Şimşek açıklamasında “Son yıllarda yaşanan iş krizinden taksici yurttaşlarımızı bir an önce kurtarmak için verilen yardımlara, bugünkü önerge ile bir milyon euroluk bir ilave yapacağız. Ayrıca 2023 yılında da yine bir milyon euroluk teşvik yardımları ile elektrikli mobiliteyi destekleyeceğiz ve e-Taksilerin alt yapısını genişletmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Şimşek iki yıllık koronavirüs önlemlerinden en çok etkilenen branşlar arasında Hamburglu taksici yurttaşların geldiğine işaret ederek “Üyesi olduğum ulaşım komisyonundaki görevlerimde biri de taksi işletmelerinden sorumlu olmam.
Daha önce Hamburg Maliye Bakanı ile Berlin’i bilgilendirerek taksici vatandaşların da koronavirüs yardımlarından yararlanmalarını sağlamıştık. Birçoğu göçmen kökenli olan taksicilere, mobilite dönüşüm için e- Taksilere verdiğimiz ek yardımlar aşırı ilgi gördü. Berlin’den verilen yardımlara ek olarak verilmektedir bu yardımlar.” vurgusu yaptı.  
e-Taksi siparişleri verildi
Şimşek taksici yurttaşlarla yaptığı görüşmelerde, başvurularının kabul edilmediği, kontenjanın dolmuş olduğu haberini aldığını ifade ederek “Birçok Hamburglu taksici yurttaşımız, bu teşvik ve yardımlardan yararlanarak e-Taksilerini sipariş verdi.” sözlerini sarf etti.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —