Hamburg Eyalet Hükümeti Ortakları Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ve Yeşiller, mevcut muayenehanelerin geçici olarak Hamburg Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği (KVH) tarafından işletilebilmesi yönünde bir önerge sundu.
Önerge, hekimlerin geçici olarak KVH’nin sözleşmeli hekimi statüsünde muayenehanede çalışabilmesini ve ilerideki bir tarihte muayenehaneyi üstlenebilmesini öngörüyor.
Boşalan muayenehaneler sorunu
Önergede özellikle genç hekimlerin kendi muayenehanesini açmasının veya boşalan muayehaneleri üstlenmesinin ağır ekonomik yük oluşturduğuna dikkat çekildi. Özellikle boşalan muayehanelerin işletilmemesinin, hekim oranı düşük olan ilçelerde yaşayan insanları zor durumda bıraktığı belirtildi.
Önergede yeni yerleşim yerlerinde muayenehanelerin açılmasının desteklemesi gerektiğine vurgu yapıyor.
Muayenehaneler, çeşitli nedenlerden dolayı kapatılmak isteniyor.
www.gazetehamburg.com
Hoş Geldin Bundesligaya Hamburg!
Tschentscher'den HSV’ye Destek Mesajı: “Hamburg, En Üst Ligde Yerini Almalı”
Hamburg’da Üç Fidan’a Anma: Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Unutulmadı