Tarih: 09.04.2021 19:28

Hamburg’da mağdur esnafa destek paketi getiriliyor

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg’da koronavirüs pandemisi kapsamında iş yerleri için birçok destek paketi gündeme geldi. Bununla birlikte yardımlardan yararlanamayan ve mağduriyet yaşayan esnaflar için de yeni bir destek paketi açıklandı.
Almanya Sosyal Demokrat Partisi SPD Hamburg Eyalet Milletvekili Ali Şimşek bir açıklama yaparak koronavirüs pandemisi yardımlarından yararlanamayan esnaflara yönelik Zorluk, Mağduriyet Fonu (Härtefallfonds) adı altında yeni bir destek paketinin sunulacağını söyledi. 
Şimşek, destek paketinin esnafların iş yeri giderlerinin dışında hayatlarını sürdürebilmeleri için aile giderlerini de kapsayacağını belirterek “Yardım paketinin ana noktaları ve yardım şartları hazırlanıyor. Dünkü parlamento toplantısında, Hükümet Ortağı Almanya sosyal Demokrat Sosyal Demokrat Partisi ve Yeşiller tarafından hazırlanan önerge onaylandı. Pek yakında, yardım başvuruları için gerekli başvuru şartları belirlenecek.” şeklinde konuştu.
“Ek destek talebinde bulunmuştuk”
Şimşek, koronavirüs yardımları ile ilgili yaptıkları çalışmalarda ve etkinliklerde, şu ana kadar yapılan yardımlarından yararlanamayan birçok tek kişilik iş yerinin zor durumda olduğunu dile getirdiklerini ve bu konuda ek destek istediklerini hatırlattı. Şimşek, çalışmaları sonucunda sosyal demokratlarca yönetilen eyaletlerin, Federal Ekonomi Bakanlığı’ndan bu konuda yeni bir yardım paketine ihtiyaç olduğunu dile getirdiğini de sözlerine ekledi.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —