Tarih: 22.05.2021 20:57

Hamburg’da genç anne adaylarına sağlık hizmeti desteği

Facebook Twitter Linked-in

Genç anne ve anne adaylarına sağlık hizmeti verilmesi amacıyla kurulan “Yeni Doğum ve Sağlık Evi Derneği’nin desteklenmesi yönünde önerge verildi. 
Modern toplumun temel göstergesi olan sağlıklı bireyler yetiştirmek için genç anne ve anne adaylarına sunulan sağlık hizmeti büyük önem taşıyor.   
Bu konuyla ilgili olarak, Hamburg Eyalet Hükümeti Ortakları Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ve Yeşiller ortak bir önerge verdi.
Önergeyle Hamburg “Yeni Doğum ve Sağlık Evi Derneği’nin desteklenmesi ve benzer projelerin Hamburg geneline yayılması için atılması gereken adımlarla ilgili etüt yapılması hedefleniyor. 
Hizmetler Hamburg geneline yaygınlaştırılacak
Yeni Doğum ve Sağlık Evi Derneği, genç anne ve anne adaylarının, sağlık hizmetlerinden daha iyi yararlanabilmesi amacıyla altı ebenin inisiyatifiyle kuruldu.
Dernek, reşit olmayan yaşta hamile kalanlar da içinde olmak üzere genç anneler ile
çocuklarına, doğum öncesinden çocukların birinci yaşına gelene kadar bakım ve eğitim desteğine ihtiyaç duyulması gerçeğinden yola çıkarak kuruldu.
Dernek, özellikle Hamburg‘un imkânları daha kısıtlı olan, dezavantajlı semtlerinde bu hizmetlerin yaygınlaştırılması gerektiğini savunuyor.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —