Tarih: 19.01.2023 21:32

Hamburg’da evsizlere ücretsiz kimlik belgesi uygulaması sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg’da, 2021 yılında pilot proje olarak başlayan evsizlere ücretsiz kimlik belgesi uygulaması, yeni kurulan Hamburg Servisi tarafından iki yıl daha gerçekleştirilecek. 
Evsizler, 2023 ve 2024 yıllarında da Hamburg-Mitte, Caffamacherreihe 1-3 adresindeki müşteri merkezinde ücretsiz kimlik belgesi alacak.  
Bilim, Araştırma, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Bölgeler Kurumu (BWFGB) uygulama için gerekli fonları sağlayacak. Uygulama, üç ay geçerliliği olan geçici kimlik belgesini ve on yıl geçerliliği olan federal kimlik belgesini içeriyor.

“Evsizleri desteklemeliyiz”

Bölge Senatörü Katharina Fegebank, nüfus cüzdanının sosyal hayata katılmanın önemli bir anahtarı olduğunu belirterek “Kendi hesabınız, sosyal yardımlarınız veya bir daire ya da iş arama durumunda geçerli kimlik belgesi her yerde zorunlu. Bu nedenle evsizleri hedefli bir şekilde ve fazla bürokrasi olmadan desteklememiz önemlidir. Kimlik kartı başvurusu, paranızın yetip yetmeyeceği sorusu nedeniyle başarısız olmamalı. 2023 ve 2024 yılları için kaymakamlık olarak ücretsiz kimlik belgesi sunmaya devam etmeyi başardığımız için çok memnunum. Hamburg Service olarak şehrimizdeki herkesle ilgileniyoruz.” ifadelerini kullandı.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —