Tarih: 03.07.2021 15:13

Hamburg’da Donutman rüzgârı esiyor

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg’da Türk kökenli girişimcilerin kurduğu firma ve iş yerleri başarılarıyla dikkat çekiyor. 28 yaşındaki fırıncı ustası Mehmet Gür de Donutman isimli yiyecek dükkânı açarak girişimciler arasındaki yerini aldı.

Almanya’nın Hamburg kentinde, iş insanı olan babası Gürol Gür’ün sahibi olduğu Schanzen Backerei ekmek fabrikasında 12 yaşından bu yana çalışan Mehmet Gür, gazetehamburg’a yaptığı açıklamada “16 yaşında fırıncılık üzerine meslek eğitimi yaptım. 21 yaşında ustalık belgemi aldım. Sürekli kendimi yeniledim.” diyor.
Şube açılacak
 Hamburg’un turistik semtlerinden Landungsbrücken’de açtığı Donutman’ın konseptini üç hafta içinde gerçekleştirdiğini belirten Gür, logo hazırlanmasından iç dekorasyona kadar bütün süreçleri kendisi yönetmiş. Gür, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde bolca tüketilen, şeker ve yağ açısından oldukça zengin bulunan ve kalorisi yüksek kalorili donutu Almanya’ya uyarladı. Donutların tadını ve rengini değiştirerek farklı bir lezzet katan Gür yoğun bir taleple karşılaştığını belirtiyor. Gür “Almanlar donutlarımıza çok büyük ilgi gösteriyor hatta Almanya, Kanada ve Türkiye’den birçok girişimci şube açma başvurusunda bulundu. Gelen müracaatları değerlendirerek bu konseptimizi, başta Almanya’nın bazı şehirleri olmak üzere birçok ülkede şube açarak yaygınlaştırmayı düşünüyorum.” şeklinde konuşuyor.
 
10 kişinin çalıştığı Donutman’da yeni ürünler de yakında piyasaya sunacak.
 
“Gençler başarabilecekleri alanda çalışsın”
 
Gür gençlere de şu tavsiyelerde bulundu: “Benim iş insanı olmamda babam Gürol Gür’ün iş terbiyesi ve prensiplerinin etkisi oldu. Onu hep kendime örnek aldım. Genç arkadaşlarım da başarabilecekleri alanda emin adımlarla yürüsün. Sevdikleri iş alanında kendilerini göstersinler, okusunlar”




Adres: Vorsetzen 41, 20459 Hamburg
Telefon040 36097889

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —