Hamburg Eyalet Hükümeti Ortakları Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ve Yeşiller partileri, el sanatları ve teknik meslek branşlarına girmek isteyen kadınları desteklemek için Parlamento’ya önerge sundu.
Hamburg’da, el sanatları dalında erkek çalışanların üstünlüğü görülüyor.
Gerçekleştirilen ve yürütülen birçok projeye rağmen el sanatlarında kadın çalışan sayısının çok sınırlı ölçüde artış gösterdiği belirtiliyor.
Gençlerin, meslek eğitimi almak yerine üniversiteye girmeyi tercih etmesinin bu durumda rol oynadığı ifade ediliyor. Teşvik programları geliştirilecek
Önerge, el sanatlarında kadın çalışan sayısını artırmak için hangi teşvik programlarının geliştirilmesi gerektiğini ve mevcut yardımların, içeriğinin iyileştirilmesi için gözden geçirilmesini öngörüyor.
Böylece hazırlanacak yeni önlemler paketiyle kadınlara el sanatları iş kollarına girmelerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.
Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı
Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor
Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi
Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu
Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor
Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı
Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri
Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”