Tarih: 05.12.2021 17:55

HAMBURG’DA, 2022’DE DE İŞ DÜNYASI DESTEKLENECEK

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Eyalet Hükümeti, koronavirüs pandemisinin olumsuz etkilerini azaltmak için ekonomik yardımları sürdürecek.
Bu doğrultuda, Hamburg Eyalet Hükümeti, koronavirüs pandemisi süresince şirketlerin likidite sorunlarının çözümünde yardımcı olmak ve iflasları engellemek için çok yönlü ve çok sayıda önlem aldığını açıkladı.
Kış ayıyla birlikte pandeminin güç kazanması ve ekonomik etkileri konusunda endişe oluşması bu kararın oluşmasında rol oynadı.
“Yardımlar gerek duyulduğu sürece devam edecek”
Konuyla ilgili açıklama yapan Hamburg Maliye Bakanı Andreas Dressel, en temel yardımların süresinin mevcut durum nedeniyle 2022’nin Mart ayı sonuna kadar uzatıldığını vurguladı. Dressel açıklamasında “Koronavirüs pandemisinden etkilenen şirketlere ve girişimcilere net bir söz veriyoruz: Hamburg Koronavirüs Yardımları, gerek duyulduğu sürece devam edecek. Hamburg Yatırım ve Teşvik Bankası (İFB), 2022 yılının Mart ayı sonuna kadar uzatılan Geçici Yardım ve Yeni Başlangıç Yardımı kapsamında ödemeleri en hızlı şekilde gerçekleştirecek.” şeklinde konuştu.
10 milyar euroluk yardım sağlandı  
Korona krizinin başlamasından bu yana, vergi indirimleri dâhil olmak üzere Hamburg’da yaklaşık 10 milyar euro koronavirüs yardımı sağlandı.   

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —