HAKAN ÇALHANOĞLU TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ

Bundesliga’nın köklü takımnlarından Hamburg SV Forması giyen U20 milli takım oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’den gelen teklifi kabul ettiğini ve kesin kararını Ay Yıldızlı formandan yana kulland?

Spor 31.08.2013 23:55:45 0
HAKAN ÇALHANOĞLU TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ

Bundesliga’nın köklü takımlarından Hamburg SV Forması giyen U20 milli takım oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’den gelen teklifi kabul ettiğini ve kesin kararını Ay Yıldızlı formandan yana kullandığını söyledi.
20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda Türk Milli Takımı’nın formasını giyen, Bundesliga takımı Hamburglu futbolcu Hakan Çalhanoğlu milli takım tercihini Türkiye’den yana kullandı. Andorra ile yapılacak maçın aday kadrosuna çağrıldığı, futbolcunun da bu daveti kabul ettiği belirtildi.

Frikik ustası genç oyuncu üç hafta önce Almanya Futbol Federasyonu U21 Teknik Direktörü Horst Hrubesch ile yaptığı görüşme sonunda karar vermek için süre istemişti.

Geçen süre zarfında babası ve danışmanı ile görüştükten sonra kesin kararıverdiğini ifade eden Bayburtlu genç yetenek Çalhanoğlu, “Kararı verirken kalbimden gelen ses kulak vererek tercihimi Trkiye’den yana kullandım.” dedi. Verdiği karar yüzünden bir yandan sevinçli bir yandan da üzgün olduğunu söyleyen 19 yaşındaki genç oyuncu, Almanya’da doğup büyüdüğünü dolayısıyla onlarında kendisi üzerinde çok emekleri olduğunu ifade ederken Alman Futbol Federasyonu’nun kararını anlayışla karşılamasını ümit ettiğini vurguladı.

‘UMARIM BU DAVETİN DEVAMI OLUR’

Baba Hüseyin Çalhanoğlu, oğlunun Almanya ile Türkiye milli takımları arasında tercih yaparken kendisine herhangi bir baskı yapmadıklarını kararın tamamen Hakan’a bıraktıklarını söylerken, her zaman oğullarının yanında olduklarını, aldığı karara saygı duyduklarını ifade etti. Baba Çalhanoğlu ayrıca, oğlunun Abdullah Avcı tarafından izlendiğini ve daha önce de milli takıma çağrıldığını vurgu yaparken, Ay yıldızlıların yeni teknik patronu Fatih Terim’in de oğluna sahip çıkması adına oldkça sevindiğini söyledi.

Milli Takım yetkililerine teşekkürlerini ileten baba Çalhanoğlu’nun tek endişesi ise bu davetin tek seferlik olması. Hüseyin Çalhanoğlu, “Umarım bu davet bir seferlik olmaz. Çünkü oğlum bu kararı kolay vermedi ve arkasında Almanya milli takım kapısını kapattı. Biz bu karadan memnunuz, Türkiye için hayırlı olsun. Oğlum inşallah milli takıma faydalı olur.” dedi.
İki güzel gol attı
Almanya Bundesliga'da 4. hafta maçında Hamburg sahasında Braunschweig'i 4-0 mağlup etti. A Milli Takım'ın Teknik Direktörü Fatih Terim'in ilk kez milli takıma çağırdığı Hakan Çalhanoğlu 2 gol attı.

Bundesliga'da Hamburg, sahasında Braunschweig'i 4-0 yendi. Fatih Terim tarafından ilk kez A Milli Takım'a davet edilen Hakan Çalhanoğlu attığı iki golle izleyenleri adeta büyüledi.

Hamburg'a galibiyeti getiren golleri,7. dakikada Van der Vaart, 17. dakikada Jacques Zoua 80. ve 90. dakikalarda Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Bu sonucun ardından Hamburg puanını 4'e çıkartıp ilk galibiyetini alırken Braunschweig 4 maçta henüz puanla tanışamadı.

MEHMET ALİ SAYER / HAMBURG

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

Mahkeme, Sol Parti’nin Görüşünü Doğruladı: “Verfassungsschutz Sağ Ağı Koruyor” İfadesi Yasaya Uygun

Selin Sayek Böke Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkan Vekilliğine Seçildi

Hamburg-Nord’da Tarih Atölyesi Krizi: Die Linke’den “Kültür Savaşı” Suçlaması

SunExpress’te Üst Düzey Değişim: Marcus Schnabel CEO Koltuğuna Oturuyor

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Lübeck’te 39 Yaşındaki Krzysztof K. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumundan Samet Yılmaz’a Tebrik: “Kiel İçin Yeni Bir Dönem”

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

Kiel’de Kritik Gün: Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı İçin Oylar Sayılıyor

YTB Başkanı Turus, Köln’de Irkçılık ve İslam Düşmanlığına Karşı Yürütülen Çok Boyutlu Mücadeleyi Anlattı

CHP’de Kritik Atama: Nurhayat Altaca Kayışoğlu Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oldu

St. Pauli’den Köln’de Son Nefeste Gelen Puan: Jones Uzatmada Kahraman Oldu 1-1

Yükleniyor

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

  • Cumartesi 13.4 ° / 6.2 ° Güneşli
  • Pazar 10.6 ° / 4.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 10.2 ° / 4.1 ° Güneşli