Göreve iadesi kesinleşen 7 bin 500 polis iş başı yapacak

Mahkeme kararıyla iadesi kesinleşen 7 bin 500 polisin göreve başlayacağı iddia ediliyor. Göreve iade edilen polisler arasında FETÖ gerekçesiyle görevden atılanlar da var. Ayrıca 13 bin dosya için de mahkeme kararı bekleniyor.

Türkiye 11.09.2023 14:29:00 0
Göreve iadesi kesinleşen 7 bin 500 polis iş başı yapacak

Mahkeme kararıyla iadesi kesinleşen 7 bin 500 polisin göreve başlayacağı iddia ediliyor. Göreve iade edilen polisler arasında FETÖ gerekçesiyle görevden atılanlar da var. Ayrıca 13 bin dosya için de mahkeme kararı bekleniyor.

İçişleri Bakanı olarak atanan Ali Yerlikaya, 4 Haziran’da düzenlenen törenle görevi Süleyman Soylu'dan devralmış ve Yerlikaya, törende yaptığı konuşmasında “Görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Temel referansımız, hukuk ve insan haklarıdır ve bundan asla taviz verilmeyecektir” ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar ile de, eski İçişleri Bakanı Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Servet Yılmaz, Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmış, Yılmaz'ın yerine ise Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, atanmıştı. Kamuoyu, bu kararı Soylu’nun ekibinin tasfiyesi olarak yorumlamıştı.

Elips Haber’den Kadir Gürhan’ın haberine göre, Süleyman Soylu’dan görevi devraldıktan sonra hukuk ve insan hakları vurgusu yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile emniyette başlayan ‘değişim’ devam ediyor. Bakan Yerlikaya’nın göreve başlaması ile birlikte mahkeme kararıyla iadesi kesinleşen 7 bin 500 polisin göreve başlaması bekleniyor. Göreve iade edilen polisler arasında FETÖ gerekçesiyle görevden atılanlar da bulunurken göreve iade devası devam eden 13 bin dosya için de mahkeme kararı bekleniyor.

Gürhan’ın aktardığına göre kulislerde İçişleri Bakanlığının yeni dönemine dair uygulanması planlanan kararlar şöyle:

  • Terörle mücadeleden taviz verilmeden; toplumu geren, insani-vicdani bazı hassasiyetleri görmezden gelen, fay hatlarını artıran söylem ve eylemlerden uzak durulacak. Özetle “Sarı torba-beyaz Toros” söylemlerini artık görmeyeceğiz. 
  • Muhtarlara söylenen, “Siz gerekli adımı atın, kanun, yönetmelik, talimat arkadan gelir” söylemi tarih olacak. İçişleri Bakanlığı’nda her eylem ve söylem hukuka uygun yapılacak. 
  • Mahkeme kararıyla göreve iadesi kesinleşen 7 bin 500 personel, bunların içinde FETÖ gerekçesiyle atılanlar da var, iş başı yapacak. Bekleyen dosyalarda da (Toplam 13 bin) mahkeme kararı kesinleştiğinde benzer işlem uygulanacak. Hukuka saygı temel kural olacak. 
  • Keyfi şekilde ya da sübjektif gerekçelerle atanmayan mülki idare amirlerine aktif görevler verilecek. Soylu zamanında merkeze çekilmiş, görevden uzaklaştırılmış, mülki idare amirleri zaman içinde önemli görevler alacak. 
  • Yeşil Sol Parti ya da eski HDP milletvekillerinin pasaportlarına yurt dışı çıkış yasağı konulmuştu. Herhangi bir hukuki karineye dayanmayan bu uygulama iptal edilecek. Dokunulmazlığı olan milletvekillerine yurt dışı yasağı koymanın, hukuki dayanağı bulunmuyor. 
  • Suçlulara karşı işletilen devletin keskin kılıcı önümüzdeki dönemde kanunlara nizamlara saygılı vatandaşlar ve personel için devletin şefkatli yüzü olarak karşımıza çıkacak.


 

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

Kiel’de Kritik Gün: Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı İçin Oylar Sayılıyor

YTB Başkanı Turus, Köln’de Irkçılık ve İslam Düşmanlığına Karşı Yürütülen Çok Boyutlu Mücadeleyi Anlattı

CHP’de Kritik Atama: Nurhayat Altaca Kayışoğlu Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oldu

St. Pauli’den Köln’de Son Nefeste Gelen Puan: Jones Uzatmada Kahraman Oldu 1-1

Zwei junge Autoinsassen bei schwerem Unfall in Stade-Haddorf lebensgefährlich verletzt

Selina Çukur, 2025 U17 Avrupa Şampiyonası Milli Takım Kadrosunda

66 Karar: İçişleri Bakanları Konferansı Bremen’de Önemli Adımlar Attı

A2’de Dönersipişi Kontrolü: Braunschweig Gümrüğü Soğuk Zincir İhlalini Ortaya Çıkardı

Hamburg’un Girişimi Sonuç Verdi: Kadınlara Yönelik Cinsel Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem

AVRUPA’DAN GÜÇLÜ ÇAĞRI: “TÜRKİYE UÇUŞLARI MAKUL FİYATA İNSİN!”

TÜMKİAD'A OXFORD'DAN PRESTİJLİ ÖDÜL

Hamburg’da Örnek Dayanışma: Demokrat Çorumlular’dan Engelsiz Yarınlar İçin Buluşma

TGD 30. Yılını Kutladı

Hamburg’da Büyük Şok: HSV, DFB-Pokal’da Holstein Kiel’e Penaltılarla Veda Etti

El Ele Alman–Türk Engellilere Yardım Federasyonu’ndan Anlamlı Dayanışma Gecesi

Hamburg’da Öğrenci Konut Hamlesi: Rot-Grün 3.000 Yeni Yurt Odası Planlıyor

Hamburg’da Yılbaşı Sofraları İçin Uyarı: “Guter Fisch” Listesi Yenilendi – Sürdürülebilir Balık Bulmak Zorlaşıyor

Hamburg’da Önemli Atama: Kathrin Hiersemenzel Staatsanwaltschaft’ın Yeni Başkanı Oldu

Kaars ve Oppie’den Kritik Goller: St. Pauli Kupada Çeyrek Finale Yükseldi

Bavyera’da Yeni Siyasi Buluşma: LiVi Focus Tour de Bayern Münih’te Başladı

Hamburg’da Milyarlık Cum/Cum Skandalı: 1,1 Milyar Euro Hâlâ İncelemede – Cezalar Yok, Soruşturmalar Köln’de

Hamburg’da Verfassungsschutz Krizi: Uzman, Deniz Celik’in Eleştirisini Bilimsel Olarak Doğruladı

Versuchtes Tötungsdelikt in Postbauer-Heng: Kripo Regensburg sucht Täter – 5.000 Euro Belohnung ausgesetzt

Hamburg’da Tartışma: Saga’nın “Arabasız Kiracı” Şartı Hukuken Mümkün mü?

Düsseldorf: Gemeinsamer Schwerpunkteinsatz von Polizei und Zoll führt zu Festnahme und 13 Strafverfahren

Saadet Partisi Hamburg Yeni Hizmet Binasını Açtı: “Yeni Bir Dünya Mümkün” Buluşmasına Yoğun İlgi

Fw: Türk Boksör Mehmet Avcı, Leo’s Fight Night XVIII’de İlk Kez LionsSportPromotion Adına Çıkıyor

Hamburg’da SunExpress Zirvesi: Anadolu’ya Direkt Uçuşlarda Yeni Dönem Başlıyor

Yükleniyor

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

Kiel’de Kritik Gün: Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı İçin Oylar Sayılıyor

YTB Başkanı Turus, Köln’de Irkçılık ve İslam Düşmanlığına Karşı Yürütülen Çok Boyutlu Mücadeleyi Anlattı

CHP’de Kritik Atama: Nurhayat Altaca Kayışoğlu Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oldu

St. Pauli’den Köln’de Son Nefeste Gelen Puan: Jones Uzatmada Kahraman Oldu 1-1

  • Pazartesi 13.7 ° / 8.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 11.9 ° / 9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 11.8 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı