Tarih: 14.10.2021 20:43

Göçün 60. yılı sergisi Lübeck’te açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Haber:Gülseren KAYA

30 Ekim 1961'de, Türkiye ile Almanya arasında imzalanan işe alım sözleşmesinin 60. yılı anısına fotoğraf sergisi düzenlendi.
Türkiye’den gelen göçmenlerin Almanya’daki sendika çalışmalarından arşivlenen fotoğrafların yer aldığı sergi, Lübeck kentine bağlı Holstentorplatz Meydanı’ndaki Lübeck Sendika Binası’nda 12 Ekim’de açıldı.

Serginin açılışında, Lübeck Sendika Başkanı Henning Groskreutz, Göç Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erkek ile Kültürler Evi Yöneticisi İlhan İşözen günün önem ve anlamıyla ilgili konuşma yaptı.

11 Kasım 2021 tarihine kadar ziyaret edilebilecek sergi, Türkiye’den Almanya’ya göç eden birinci kuşak göçmenlerin anılarını tazelemesine olanak sunarken ikinci ve üçüncü kuşaklara ise tarihsel bilinç kazandırması açısından önem taşıyor.

Tarihi bir anlaşma
Türkiye ile Almanya arasında imzalanan işe alım sözleşmesi imzalanmasının ardından Türkiye'den ilk işçiler, Almanya Federal Cumhuriyeti'ne geldi. Her iki taraf da bu gelişmenin, "göçmen işçilerin" yaşamları üzerinde yaratacağı geniş kapsamlı sonuçları ve değişiklikleri öngöremedi.  
 
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —