Tarih: 25.10.2020 17:17

Giray Songül’den şiddete karşı “Ben Geceyim”

Facebook Twitter Linked-in

Star Akademi Yarışması’nda, 2011 yılında birinci olan Giray Songül, yeni şarkısı “Ben Geceyim”in müziği ve klibiyle hayranlarının gönlünü fethediyor.
 
Star TV’de izlenme rekorları kıran, jüriliğini Ajda Pekkan, Sertab Erener, Samsun Demir ve Ertuğrul Özkök’ün yaptığı Star Akademi Yarışmasıyla tanınan Songül, eleştirel yönüyle dikkat çekiyor.
 
Genç müzisyen animasyon klibinde kadına ve hayvana şiddete dikkat çekerken aynı zamanda çocuk istismarına da değindi. Giray, “Ben Geceyim”de kötü olaylar karşısında hissedilen pasif-agresif öfkeyi tema olarak aldı.
 
Türk gençliğinin kadına şiddet, hayvan hakları ve çocuk istismarı konularındaki duygularını betimlemeye çalıştı.
 
“10 parmağında 10 marifet”
 
“Ben Geceyim”in bestesini, aranjesini, mix’ini, mastering’ini, klibin yönetmenliğini ve kurgusunu kendisi yapan müzisyenin Instagram paylaşımı yorum yağmuruna tutuldu. Gelen yorumlar arasında en çok “Yakışıklı Giray’ın 10 parmağında 10 marifet” yorumu dikkat çekti.
 
Aslen Karabüklü olan Songül, müziğe 8 yaşında gitar çalarak başladı. Star Akademi’de halkın yüzde 50 oyuyla birinci olduktan sonra, yapımcılığını üstlendiği “Sonu Aynı” adlı isimli şarkısını piyasaya sürdü.
 
Songül, müzik çalışmalarına uzun bir ara verdikten sonra, 2020 yılında değişen ve olgunlaşan tarzını duyurmak için kolları yeniden sıvadı ve “Ben Geceyim” isimli parçasını çıkardı.
 
London Business School’da yüksek lisans
 
Songül, lisans eğitimini ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde, yüksek lisansı ise London Business School’da yaptı.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —