Tarih: 19.08.2022 23:35

Georg Büchner Ödülü Emine Sevgi Özdamar'ın oldu

Facebook Twitter Linked-in

Alman Dil ve Şiir Akademisi tarafından düzenlenen Georg Büchner Ödülü sahibini buldu. Yazar Emine Sevgi Özdamar, Almanya'daki en önemli edebiyat ödülü olarak kabul edilen Georg Büchner Ödülü’nü kazanarak 50 bin euronun da sahibi oldu.
Ödül, 5 Kasım'da düzenlenecek törenle Özdamar’a takdim edilecek.

Yeni ufuklar, temalar

Jüri kararında "Alman Dil ve Şiir Akademisi, Alman dili ve edebiyatının yeni ufuklar, temalar ve son derece şiirsel bir ses borçlu olduğu seçkin bir yazarı onurlandırıyor. Özdamar’ın alışılmadık edebi üslup araçları ve Türkçeden ilham alan konuşma biçimleri, samimi kişisel deneyimlere ek olarak Birinci Dünya Savaşı'ndan Alman ve Türk tarihinin geniş bir panoramasını gözler önüne seren çok yönlü metinlerini karakterize ediyor.
Özdamar'ın eserinin, farklı diller, kültürler ve dünya görüşleri arasında okuyucunun okuyarak katılabileceği hem entelektüel hem de şiirsel bir diyalog açtığı belirtildi.

“Tarihimizin bir parçası hâline geldi”
Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth ise yaptığı açıklamada "Emine Sevgi Özdamar'a Alman ve Türk kültürü arasındaki diyaloğa katılmamızı sağlayan büyük bir edebiyat borçluyuz. Bu birliktelik, tüm yönleriyle tarihimizin bir parçası hâline geldi."

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —