GEMLİK KİTAP LİMANI, KİTAPSEVERLERİ EDEBİYATIN ÖNEMLİ İSİMLERİYLE BULUŞTURUYOR

GEMLİK KİTAP LİMANI, KİTAPSEVERLERİ EDEBİYATIN ÖNEMLİ İSİMLERİYLE BULUŞTURUYOR

Bursa Gemlik Belediyesi’nin düzenlediği “Gemlik Kitap Limanı” isimli fuar, 16-24 Eylül günleri arasında edebiyatın önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor.

Bursa Gemlik Belediyesi’nin düzenlediği “Gemlik Kitap Limanı” isimli fuar, 16-24 Eylül günleri arasında edebiyatın önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da birçok yazar, şair ve gazetecinin konuk olduğu fuarın bu yılki konukları arasında, çocuk edebiyatının ve karikatür dünyasının sevilen isimleri kitapseverlerle buluştu. Gemlik Kitap Limanı ismiyle düzenlenen fuar, bu yıl 16-24 Eylül tarihlerinde, Gemlik İskele Meydanı’nda gerçekleşiyor.

BİRSEN EKİM ÖZEN: “OKUMAK İLE DNA ARASINDA BİR BAĞ VARDIR”

Çocuk edebiyatının sevilen kalemlerinden Birsen Ekim Özen, "Hikayeler Bizi Değiştirir" başlıklı söyleşini gerçekleştirdi. Kitaplarında, macera yüklü ve hayata dair önemli noktaların konuları ele alan Özen, çocuk ve yetişkin konuklarla sohbetinin ardından imza etkinliği gerçekleştirdi. Sözlerine, yazmayı sevdiği için hep yazdığını söyleyerek başlayan Özen, 120'nin üzerinde kitabının olduğunu aktardı. Söyleşiye katılanlara, “Neden Okuduğunuzu hiç düşündünüz mü?” sorusunu yönelten yazar, ardından “Bütün anne, babalar ve öğretmenler çocuklarına 'Kitabını okudun mu?' şeklinde soru sorar. Anne ve babaların bunu söylemesinin derininde nedenleri var. Birincisi; bu DNA'mızda kayıtlıdır. Okumak ile DNA arasında bir bağ vardır çünkü insanlar deneyimlerini birbirlerine anlatıyorlar. Hikâyelerin ortaya çıkma noktası burası, ateş bulunmadan önce hikâyeler yok. Bundan 10 binlerce yıl önce ateşi ilk defa kontrol etmeyi başarıyor insanoğlu. Ateş yakıyor ve o güne kadar geceleri üşüyen insan üşümemeye başlıyor. Vahşi hayvanlardan korkan insan cesaretle ateşin yanında vahşi hayvanlardan korunuyor. Artık geceleri sessizce mağaralara girip uyumak zorunda kalmayan insan ateşin başına oturur sohbet etmeye başlar. Kendi yaşadıklarını başkalarına anlatmaya başlar. İşte hikâyelerin çıkma noktası burasıdır" şeklinde konuştu.

KUBİLAY ODABAŞ İLE SÖYLEŞİ YAPILDI

Birsen Ekim Özer'in ardından söyleşi sahnesine gençlerin Otisabi'si Yılmaz Aslantürk ve Kaya, Çağatay karakterleri ile yeni kuşak mizah anlayışına damga vuran, Kubilay Odabaş çıktı. Çizimlerinden ve hikayelerinden söz eden ünlü karikatüristler daha sonra çizgi romanlarını imzaladı. Günün ikinci programında ise ünlü arikatür dergileri Gırgır, Avni, Fırt, Penguen ve Uykusuz çizerlerinden olan Yılmaz Aslantürk ve Kaya, Çağatay karakterleri ile yeni kuşak mizah anlayışına damga vuran Kubilay Odabaş, "Çizgiye Kadın-Erkek İlişkileri" başlığıyla okurlarıyla buluştu.

YILMAZ ASLANTÜRK: “ÇİZGİLER SADE VE ANLAŞILIR OLMALI, LAUBALİ ÇİZGİ OLURSA O KONUYU DA BOZAR”

Ünlü çizerler, günümüz dünyasındaki kadın-erkek ilişkileri üzerinde durarak hikâye oluşturan ve eğlenceli bir şekilde karikatürize ettiklerini aktardı. Aslantürk, “Erkeklerin kadınları tavlarken düştükleri komik durumu çizimlerimde anlatırken erkeklerin tarafındaymış gibi gözüksem de aslında kadınlara tüyolar verdim. Çizgiler sade ve anlaşılır olmalı, laubali çizgi olursa o konuyu da bozar" dedi.



Minik Kalpler İçin Büyük Kahramanlar: Jenfeld’de Renkli Şenlik

Hamburg Rahlstedt’te Marketin Camlarına Kurşun Yağdı: Polis Tanık Arıyor

Almanya'da mahkeme, AfD'nin "aşırı sağcı" olarak sınıflandırılmasına ilişkin kararın yürütmesini durdurdu

Hamburg’da Çehov Klasiği “Ayı” Sahneye Çıkıyor

HVV’de 3 Bin Kişiye Dilencilikten Para Cezası

80 Jahre nach Kriegsende: Abgeordnete reinigen Stolpersteine vor dem Hamburger Rathaus

Hamburg’da 80 Yıl Sonra Anlamlı Temizlik: Milletvekilleri Stolperstein Taşlarını Sildi

Fransız ve Alman Öğrenciler Bremen’de Tarihle Yüzleşti

Pforzheim Türkspor Tarih Yazıyor: Sarı-Siyah Rüya Gerçeğe Dönüşüyor!

Dr. Peter Tschentscher yeniden Belediye Başkanı

Türkiye, Intersolar 2025 Fuarı'na 94 Firma ile Katıldı

19. Bremen Dayanışma Ödülü Etiyopyalı Aktiviste: Meseret Hadush’a Anlamlı Onur

"Kadıncıklar" Münih’te Sahneye Taşınıyor

Almanya'nın yeni Başbakanı Merz, Federal Meclis'teki zorlu oylamanın ardından koltuğuna oturdu

Hamburg’da 8 Mayıs’ta “Özgürlük, Eşitlik, Dayanışma” Çağrısı

Almanya Başbakanı Scholz için askeri veda töreni düzenlendi

Almanya’da Hessen Eyaleti Bakanı Pentz, AfD’li milletvekillerini yurt dışı gezilerine götürmeyecek

Almanya'da yeni hükümette görev alacak bakanlar belli oldu

Almanya'da "aşırı sağcı" olarak sınıflandırılan AfD, Anayasayı Koruma Teşkilatına dava açtı

Münih’te Göçmenler İçin Yeni Dönem: “Göç ve Vatandaşlık Hizmet Noktası” Hizmete Girdi

“Çeşitlilik Senato Kapısında Kalmasın” Çağrısı: Hamburg’da Temsiliyet Tartışması

Bavyera ile Türkiye Arasında Sağlıkta İş Birliği Görüşüldü

Bundesliga'da Leverkusen puan kaybetti, Bayern Münih şampiyon oldu

Sırrı Süreyya Önder'e Veda

AKM'de Özgür Özel'e saldırı

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

HSV Fırtına Gibi Esti: Deplasmanda 4 Gollü Zafer 0-4

St. Pauli’ye Son Dakika Şoku: Hem Maç Gitti Hem Kartlar Uçuştu

Almanya’da aşırı sağcı AfD’nin yasaklanması tartışılıyor

Leipzig'le 3-3 berabere kalan Bayern Münih, şampiyonluğunu ilan etme şansını kaçırdı

Yükleniyor