Tarih: 03.05.2021 20:02

Ford, chip kıtlığı nedeniyle Almanya'da kepenkleri kapattı

Facebook Twitter Linked-in

Merkezi ABD'de olan otomotiv şirketi Ford , Almanya'nın Köln şehrindeki fabrikasında üretimi askıya aldığını açıkladı.

Bild gazetesine manşet olan habere göre, Köln'deki fabrikanın işçileri 3 Mayıs ile 18 Haziran ve 30 Haziran ile 9 temmuz arasında kısa süreli vardiyalar halinde görev yapacaklar. Köln'deki Ford fabrikasında normal çalışma düzeninde Ağustos ayında geçilmesi öngörülüyor. Daha evvel aynı sebeplerden ötürü ABD'de de üretime ara veren otomotiv lideri Ford hisselerinde değer kaybetmişti.

CHİP KITLIĞI 6 AY DAHA SÜRECEK

Sektörde yaşanan chip kıtlığına yönelik açıklama yapan çok uluslu ağ teknolojileri firması Cisko Systems CEO'su Chuck Robbins ise söz konusu darlığın 6 ay daha devam edeceğini söyledi. BBC'ye konuşan Robbins, koronavirüs salgını nedeniyle chip kullanıcılarının azalacağını bundan ötürü üretimin de düşeceğini dile getirdi. Robbins bu düşüşe bağlı olarak üretim talebinin de artacağını ifade etti.

TESLA MODEL S GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Öte yandan ABD merkezli elektrikli araç üreticilerinden Tesla'nın CEO'su Elon Musk konuya yönelik önemli bir açıklama yaparak, yarı iletken kıtlığının büyük bir sorun olduğunu dile getirdi. Musk söz konusu açıklamasında, büyük ihtimalle gelecek ay içinde Tesla Model S dağıtımlarının başlayacağını dile getirdi. Buna göre Tesla'nın yeni modelinin "yüksek kapasite ile üretimi" bu yılın üçüncü çeyreğinde ve seri üretimi de 2022 yılında başlayacak




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —