Eski Almanya Başbakanı Schröder, Federal Meclis'i mahkemeye verdi
Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in, görevinden sonra kendisine verilen özel hakların alınmasına karşı Federal Meclis'e karşı dava açtığı bildirildi.
Nagel'in avukatlık ofisinden mahkemeye gönderilen açıklamada da Federal Meclis Bütçe Komisyonunun Schröder'in Federal Meclis'teki ofisi için sağladığı ödeneklerin kesilmesi ve ofisin kapatılmasının hukuka aykırı olduğu iddia edildi.
Komisyon tarafından Schröder'in "görevlerini yerine getirmediğinin" savunulduğu belirtilen açıklamada, ancak bu görevlerin ne olduğunun kararda tespit edilmediği ve bunları yerine getirmenin veya getirmemenin nasıl belirlendiğinin açıklanmadığı kaydedildi.
Komisyonun aldığı kararda başka sebeplerin bulunduğunun açık olduğu aktarılan açıklamada, kararın verilme şeklinin "mutlakiyetçi bir derebeyliğini hatırlattığı" ve bunun demokratik bir ülkede olmaması gerektiği belirtildi.
Eski Şansölye, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakınlığı ve bazı Rus şirketlerinde görev yapması nedeniyle eleştirilmişti. Federal Meclis Bütçe Komisyonu, mayısta Schröder'e tahsis edilen ofisin kapatılmasına ve buradaki çalışanların da başka birimlere kaydırılmasına karar vermişti.
Almanya'da başbakanlık yapmış siyasetçilere, görev sürelerine bağlı olarak emekli maaşı, bir ofis, çalışanlar, şoför ve koruma tahsis ediliyor.
Hastane reformunda son engel aşıldı: Bundesrat yasayı onayladı
Hamburg’da “Jugend debattiert” heyecanı: En iyi genç konuşmacılar seçildi
Hamburg medyası bir değerini kaybetti: Gazeteci Namık Kemal Alıcı hayatını kaybetti
Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı
ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”
Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor
Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi
Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes
Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
Yükleniyor
Hastane reformunda son engel aşıldı: Bundesrat yasayı onayladı
“Sanatın desteklenmesinde Anayasayı Koruma Teşkilatı devreye girmemeli”
Almanya Federal Konseyi’nde yoğun gündem: Yakıt fiyatları, dijital şiddet ve sağlık reformu tartışıldı
Hamburg’da “Jugend debattiert” heyecanı: En iyi genç konuşmacılar seçildi
Hamburg medyası bir değerini kaybetti: Gazeteci Namık Kemal Alıcı hayatını kaybetti
Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var
- Pazar 9.5 ° / 6.8 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 13.9 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





