Tarih: 01.03.2021 19:23

Erbakan, Hamburg’da saygıyla anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Erbakan Haftası 21. Anma ve Anlama Programı, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın en önemli ideallerinden olan “Yaşanabilir Türkiye” temasıyla başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde yapılıyor.
Saadet Hamburg Bölge Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen Erbakan’ın ölümünün 10. yılındaki program, koronavirüs salgını kapsamında alınan kısıtlamalar nedeniyle yeni bir uygulamayla gerçekleştirdi. Bölgedeki sivil toplum örgütleri temsilcileri başta olmak üzere Necmettin Erbakan’ı kısaca tanıtan, hakkında bilgiler içeren bir hediye çantası, evlere gidilerek takdim edildi. Böylece hem Necmettin Erbakan yeniden hatırlatılmış hem de özlemle ve rahmetle anılmış oldu. Uygulama, Hamburglular tarafından büyük ilgi ve memnuniyetle karşılandı.
“Erbakan’ı hayırla özlemle yâd ediyoruz”
Saadet Hamburg Bölge Teşkilatı yetkilileri konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Erbakan Haftası 21. Anma ve Anlama Programı nedeniyle başta merhum Necmettin Erbakan olmak üzere ülkemize, milletimize ve tüm dünya insanlarına büyük hizmetleri olmuş ve vefat etmiş değerlerimizi hayırla özlemle, minnet ve rahmetle yâd etmeyi bir vazife olarak görüyoruz. Türkiye ile yaşadığımız ülkeler arasında köprü olma konusundaki çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.” ifadelerini kullandı.  
Ankara’da geniş katılım sağlandı
27 Şubat 2021 Cumartesi günü tüm dünya ile ortak yayınla yapılan Ankara’daki anma etkinliğine de iktidar ve tüm muhalefet partileri yöneticilerinin yanı sıra, birçok sivil toplum örgütü geniş katılım gösterdi. Program, sosyal medya platformlarından da canlı yayınlanarak kitlenin katılımına olanak sağlandı. Sosyal medyada da konuyla ilgili duyurular, tanıtım videoları ve çeşitli paylaşımlarda bulunuldu.



 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —