DP İZMİR İL BAŞKANI DEMİRBAŞ: GIDA FİYATLARINDAKİ FAHİŞ ARTIŞ, AŞURENİN DE TADINI KAÇIRDI

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı, Muharrem ayının 10’unda başlayan “Aşure Günü” dolayısıyla kentin farklı meydan, cadde ve sokaklarında İzmirlilere aşure ikram etti. DP İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş, “Gıda fiyatlarına gelen fahiş zamlar nedeniyle vata

Medya 1.08.2023 10:31:13 0
DP İZMİR İL BAŞKANI DEMİRBAŞ: GIDA FİYATLARINDAKİ FAHİŞ ARTIŞ, AŞURENİN DE TADINI KAÇIRDI

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı, Muharrem ayının 10’unda başlayan “Aşure Günü” dolayısıyla kentin farklı meydan, cadde ve sokaklarında İzmirlilere aşure ikram etti. DP İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş, “Gıda fiyatlarına gelen fahiş zamlar nedeniyle vatandaşlar, aşure kazanlarını kaynatamadı” dedi.

İzmir’in Basmane Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe partililerle birlikte Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş da katıldı. Öğlen saatlerinde dağıtılmaya başlanan aşureler, gün boyu yüzlerce yurttaşa servis edildi. İkramlara büyük ilgi gösteren vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Demirbaş, program sırasında yurttaşlarla görüş alışverişinde bulundu.

“BET BEREKET BIRAKMADILAR”

Gıda fiyatlarına gelen fahiş zamlar nedeniyle vatandaşın bu yıl gönlünce aşure yapamadığını vurgulayan Başkan Demirbaş hükümete sert sözlerle yüklendi. Başkan Demirbaş, “Aşure geleneği; Hazreti Adem’in tövbesi, Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'den geçişi ve Hazreti Nuh'un tufandan kurtuluşu kadar eskiye dayanıyor. Atalarımızın asırlardır devam ettirdiği bu gelenek günümüzde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu iktidar döneminde ne bolluk kaldı ne de bereket. Bunların döneminde aşure bolluk ve bereketin simgesi olmaktan çıktı” dedi.

“AŞURENİN DE TADINI KAÇIRDILAR”

Gıda enflasyonunun aşurenin de tadını kaçırdığını vurgulayan Başkan Demirbaş, “Eskiden buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle hazırlanan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, lezzetini odun ateşinden, bereketini dualardan alarak Muharrem ayında sofraları tatlandırıyordu. Şimdi vatandaş bırakın 40 çeşidi 4 çeşitle bile aşure yapamaz hale geldi. Geçmişte kazanlar kaynatan yurttaş, şimdi aşureyi tencerede bile yapamıyor. Bu doğalgaz, elektrik, gıda fiyatlarıyla yapması da mümkün değil. Türkiye gibi tarım potansiyeli çok yüksek olan bir ülke ne oldu da ithalata bağımlı hale geldi? Neden şeker fabrikaları satıldı? Ne oldu da bir asgari ücretli 10 kase aşure yapabilmek için 16 saat çalışmak zorunda kaldı? Ne oldu da EYT ve işçi emeklileri bir kase aşurenin yolunu iç çekerek gözler oldu? Aşurenin tadını kaçırdılar tadını” ifadelerini kullandı.

“KADROLARIMIZ BAŞARMAYA HAZIR”

Türkiye’nin krizden çıkabilme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Demirbaş, şunları söyledi:

“Çok uzun süredir kaynaklarını kötü yöneten bir ülkeyiz. Daha da vahim bir biçimde, öncelik sıralaması keyfi kararlarla belirlenen bir ülkeyiz. Öyle bir tarihi eşikteyiz ki ekonomik olarak asimetrik bir mücadele vermek zorunda olduğumuz, değişimin hızının her zamankinden yüksek olduğu bu çağda, bu rekabette var olabilmek için, beşeri sermayemiz başta olmak üzere tüm milli güç unsurlarımızı azami kapasiteyle kullanmak, yeniden kodlamak mecburiyetindeyiz.  Ülkemizin kudret kapasitesine denk bir biçimde tüm milli güç unsurlarını bir siyasi akıl, kadro ve programla buluşturduğumuz takdirde bunları başarabileceğimizi biliyoruz. Büyük milletlerin tarihinde tarihi bir vesika vardır. Bir kez başaranlar, bir kez daha başaracaktır. İşte bunun için varız. Bugün bu büyük ülkenin maruz kaldığı meydan okumalar, riskler, bundan bir asır evvel karşı karşıya kaldığımız risklerden farklı değildir”

 

Borç Tuzağına Dikkat: Inkasso Şirketleri Her Şeyi Yapamaz, Ama Yapan Çok

Hamburg’da Bir İlk: Bahrenfeld’de Psikolojik Rahatsızlığı Olan Kadınlar İçin Özel Yaşam Merkezi Açıldı

Hannover’de Yoksulluk Oranı 2024’te Bir Kez Daha Geriledi

Nürnberg Noel Pazarı’nda Güvenlik Üst Seviyede

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

Mahkeme, Sol Parti’nin Görüşünü Doğruladı: “Verfassungsschutz Sağ Ağı Koruyor” İfadesi Yasaya Uygun

Selin Sayek Böke Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkan Vekilliğine Seçildi

Hamburg-Nord’da Tarih Atölyesi Krizi: Die Linke’den “Kültür Savaşı” Suçlaması

SunExpress’te Üst Düzey Değişim: Marcus Schnabel CEO Koltuğuna Oturuyor

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Yükleniyor

Borç Tuzağına Dikkat: Inkasso Şirketleri Her Şeyi Yapamaz, Ama Yapan Çok

Hamburg’da Bir İlk: Bahrenfeld’de Psikolojik Rahatsızlığı Olan Kadınlar İçin Özel Yaşam Merkezi Açıldı

Hannover’de Yoksulluk Oranı 2024’te Bir Kez Daha Geriledi

Nürnberg Noel Pazarı’nda Güvenlik Üst Seviyede

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

  • Salı 10.2 ° / 4.2 ° false
  • Çarşamba 11.4 ° / 3.7 ° Güneşli
  • Perşembe 11.2 ° / 2.8 ° Güneşli