Tarih: 08.05.2019 21:32

Diyetisyen Gözde Kavak’tan Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Facebook Twitter Linked-in

Ramazan ayının bahar dönemine yani uzayan günlere denk gelmesi açlık süresinin de iyice uzamasına yol açtı. Bu süreci sağlıklı bir şekilde geçirmek için beslenme çok büyük bir görev üstleniyor. Sizler için hazırladığım bu pratik önerilerle Ramazan ayını daha rahat geçirebilirsiniz.
 
Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Yaz dönemine denk gelen Ramazan ayında özellikle Almanya’da sahur ile iftar arasında yemek yemek için çok az zaman kalıyor. Bu da günlük öğün sayısını arttırmamızı zorlaştırıyor. Metabolizmanın yavaşlamaması için sahura kalkmaya çalışın.
 

Ramazan süresince en çok dikkat etmemiz gereken konu su tüketimi. Günlük ihtiyacımız olan suyu tüketmek ve uzun açlık sonrası iştah kontrolünü sağlamak için öğünlere su içerek başlayın ve minimum 2 Litre su tüketmeye çalışın.
 

Tok tutması açısından sadece protein miktarı yüksek besinlere yönelmek, sebze-meyve tüketiminin kısıtlı olması, pide ve beyaz ekmeğe yönelip tam buğday ekmeği tüketmemek yetersiz posa almanıza sebep olabilir. Bu da sindirim problemleri ve kabızlığa yol açabilir. Kan şekerinin gün içinde dengeli kalması, daha uzun süre tok kalmak ve kabızlık problemi yaşamamak için; her öğünde sebze-meyve tüketmeye çalışın. Tam tahıllı ekmek, yulaf,  kurubaklagil, başta keten tohumu olmak üzere yağlı tohumlara beslenmenizde yer açın.
 

Sahur sonrası kaliteli bir uyku uyuyabilmek ve daha az susuzluk problemi çekmek için daha hafif besinler tercih edin. Yoğurtlu veya sütlü, yulaflı, keten tohumlu meyve veya az tuzlu peynirli sebzeli veya tam buğday ekmeğiyle yapılmış tost, yanında zeytin veya sebzeli yumurtalı omlet sağlıklı sahur menüsü alternatifleri olabilir.  
 

 
 
Besinleri yeterli miktarda çiğnediğinizden emin olun. Beyninize ve midenize yemek yediğinizi algılaması için zaman tanıyın. Mümkün olduğunca kısa süreli de olsa yürüyüş yapmaya çalışın. Herhangi bir hastalığınız varsa oruç tutma isteğinizi doktorunuzla paylaşın. Herkese sağlık ve afiyetle, barış içinde, mutlu, hayırlı bir Ramazan dilerim.
 
Diyetisyen Gözde Kavak Moskov
  
 
 
 
 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —