Dillener Mahallesi'nde Yeni Mobil Okul Eğitime Başlıyor

Bremen-Rönnebeck'teki genç aileler için güzel haber: Bremen-Rönnebeck'teki yeni mobil okulun sembolik anahtar teslim töreni gerçekleştirildi.

Almanya 8.08.2024 13:49:00 0
Dillener Mahallesi

Bremen-Rönnebeck'teki genç aileler için güzel haber:  Bremen-Rönnebeck'teki yeni mobil okulun sembolik anahtar teslim töreni gerçekleştirildi. Yeni kurulan üç derslikli ilkokul, 2024/25 eğitim-öğretim yılı başında tam gün eğitim sistemine uygun olarak eğitime başlıyor. Okul, sadece aydınlık ve ferah sınıflara değil, aynı zamanda kendi mutfağı olan bir yemekhaneye ve birçok farklılaştırma ve proje odasına da sahip olacak.

Okul, W&E (Algılama ve Gelişim) merkezi olarak faaliyet gösterecek ve kapsayıcı bir eğitim konsepti izleyecek. Bu, tüm çocukların bireysel yetenek ve ihtiyaçlarından bağımsız olarak birlikte öğrenip gelişeceği anlamına geliyor. Yeni eğitim kurumu, geniş bir çekim alanına hizmet edecek ve Rönnebeck ile çevresindeki birçok çocuğa modern ve ilham verici bir ortamda öğrenme ve büyüme fırsatı sunacak.

Bremen Çocuk ve Eğitim Senatörü Sascha Karolin Aulepp, "Blumenthal, her yıl artan öğrenci sayısıyla Bremen'in en dinamik semtlerinden biri. Bu nedenle, burada hızlı ve sorunsuz bir şekilde yeni bir ilkokulun açılması harika. Şu an heyecanla okula başlayan tüm öğrencilere ve meslektaşlarıma yeni alanlarında iyi zamanlar diliyorum," dedi.

BREBAU GmbH Genel Müdürü Bernd Botzenhardt, özel inşaat yöntemini şu şekilde açıkladı: "İlk inşaat aşamasının tamamlanmasıyla birlikte, yönetim binası, yemek salonu ve birkaç farklılaştırma odasına sahip beş sınıf ve proje odası, ilk etapta üç sınıf için inşa edilecek. İkinci inşaat aşamasıyla birlikte sekiz ek derslik daha eklenecek ve bina, dokuz sınıf ve yaklaşık 190 öğrenci kapasitesine genişletilecek. Bu inşaat projesinin başarısı, tüm paydaşların hedefe yönelik işbirliğine büyük ölçüde bağlı ve onlara teşekkür borçluyum."

Yeni Dillener Mahallesi'nin oluşumuna entegre edilen okulun inşası, işleyen bir altyapı için önemli bir yapı taşıdır. "Mobil okul, sadece Bremen'in eğitim altyapısı için önemli bir adım değil, aynı zamanda yeni Dillener Mahallesi'nin gelişiminde de merkezi bir unsurdur. Bu mahalle, okula yakın bir konumda, tek ailelik evler, ikiz evler ve apartman daireleriyle aileler için çekici bir konut alanı haline geliyor. Eğitime ve altyapıya yapılan yatırımlarla, şehrimizde yaşanabilir bir gelecek için temeller atıyoruz," dedi İnşaat, Ulaşım ve Kentsel Gelişim Senatörü Özlem Ünsal.

Mobil okul, esasen kalıcı bir betonarme ilkokul binasının planlama ve inşaat süreci boyunca geçici bir yapı olarak hizmet verecektir. Komşu arsada, BREBAU GmbH yönetiminde, Ekim 2024'te zemin çalışmaları ve 2025 baharında inşaat çalışmaları başlayacak.

Üç derslikli ilkokul, toplamda on iki sınıf ve yaklaşık 288 öğrenci kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlandı. Tam gün eğitim sistemi için kendi mutfağı olan geniş bir yemek salonu ve bir spor salonu dahil geniş alanlar öngörülüyor. Bir yenilik olarak, yeşil sınıf dikkat çekecek: Bu yenilikçi açık hava öğrenme alanı, çocuklara doğayla doğrudan temas kurma ve dersleri yepyeni, heyecan verici bir şekilde deneyimleme fırsatı sunuyor.

 

www.gazetehamburg.com

“Anne, Lütfen Yardım Et!”: Telefon Dolandırıcılarının Korku Üzerinden Kurduğu Tuzak

HafenCity’de Çocuklar ve Kulüpler İçin Yeni Spor Alanı

Bremen’de Dört Okul İklim Nötrlüğü Yolunda: “Gelecek Sınıflarda Başlıyor”

“Trende Feci Saldırı: Serkan C. Görevini Yaparken Can Verdi”

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri 8 Şubat’ta

Thering: „Hamburg braucht Mut zu Olympia – und verlässliche Finanzierung für Hochschulen“

“Kanserle Mücadelede Hamburg Örnek Oluyor: Tarama ve Tedavi Umut Veriyor”

Oslebshausen’de 22 Kaçak Araç Kaldırıldı: Ordnungsamt Harekete Geçti

Moorrege’de Çocuk Saldırısı: Kriminalpolizei Faili Arıyor, Phantombild Yayımlandı

Hannover’de 16 Yaşındaki Melia S. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

İstanbul’daki Otel Faciasında Yeni Gelişme: Savcılık Altı Kişi İçin Hapis Cezası İstedi

Hamburg’da İzmir Sokak Lezzetleri: “35 Orijinal İzmir” Kapılarını Açtı

Hamburg’da 1. Sınıf ve Anaokulu Kayıtlarında Yüksek Talep Sürüyor

Goodbye, Dapo! Afolayan St. Pauli’ye Veda Etti, Blackburn Rovers’a Transfer Oldu

Hamburg, 393 Yeni Öğretmen Adayını Törenle Karşıladı: “Duruşunuzu Gösterin!”

Yeni Araştırma Ortaya Koydu: Spor, Hamburg’da Binlerce İstihdam Sağlıyor

Bremen ve Bremerhaven Okullarında Yeni Dönem: 200 Öğretmen Adayı Göreve Başlıyor

Hamburg’da Burchardplatz İçin İkinci BID Dönemi Başladı: 2,17 Milyon Euro’luk Dönüşüm

1:2’lik Mağlubiyet Augsburg’da: Eski St. Pauli Oyuncusu Gregoritsch İki Golle Yıldızlaştı

Wandsbekmarkt’ta Deutsche Bank Şubesine Boya Saldırısı: Polis Soruşturma Başlattı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hamburg’da Anılacak

Hamburg-Bramfeld’de 14 Yaşındaki Kızdan Günlerdir Haber Alınamıyor

Almanya’da Uyarı Grevi: Toplu Taşıma Pazartesi Durma Noktasında

Wangersen’de Trafik Kazası: 21 Yaşındaki VW Minibüs Sürücüsü Ağır Yaralandı

Tonndorf’ta Gece Baskını: SEK Şüpheli Silah Tüccarını Gözaltına Aldı

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

69. Bremer Roland-Runde: Austausch, Tradition und Zusammenhalt zwischen Bremen und Berlin

Bundesrat Hamburg’un Şiddet Koruma Girişimini Kabul Etti

Hamburg Sosyal Yargısında Çifte Görev Değişimi

Yükleniyor

“Anne, Lütfen Yardım Et!”: Telefon Dolandırıcılarının Korku Üzerinden Kurduğu Tuzak

HafenCity’de Çocuklar ve Kulüpler İçin Yeni Spor Alanı

Bremen’de Dört Okul İklim Nötrlüğü Yolunda: “Gelecek Sınıflarda Başlıyor”

“Trende Feci Saldırı: Serkan C. Görevini Yaparken Can Verdi”

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri 8 Şubat’ta

Thering: „Hamburg braucht Mut zu Olympia – und verlässliche Finanzierung für Hochschulen“

  • Cuma 7.8 ° / 4.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 5.4 ° / 3.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 7.2 ° / 2.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu