Tarih: 03.10.2020 17:34

Denizli’de İHA muhabirine gözaltıya tepki

Facebook Twitter Linked-in

Haber: Metin Durmaz

İhlas Haber Ajansı (İHA) Denizli Bölge Müdürlüğü’nde görevli muhabir Fadıl Pişkin’in polisler tarafından gözaltına alınmasına tepki gösterildi.
 
İddiaya göre olay, Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde önceki gece 23.30 sıralarında yaşandı.
 
Bekçi ve polislerin müdahale ettiği sarhoşları haber yapmak isteyen Pişkin, sivil ve resmi iki polis memuru tarafından engellenmeye çalışıldı. Pişkin, kimlik kartını göstererek kendisini tanıttı. Resmi kıyafetli polis memuru, bir eliyle Pişkin'in göğsüne vurup, diğer eliyle ise İHA tarafından gazeteciye verilen kimlik kartını göstererek “Ben bunu tanımıyorum. Bu kart geçersiz, bana Sarı Basın Kartı göster." dedi. Polisler daha sonra Pişkin’e kelepçe takarak karakola getirdi. Pişkin’in sanık sıfatıyla cep telefonuna 3 saat el konuldu. Pişkin daha sonra, savcının uyarısıyla ifade tutanağına tanık sıfatı olarak yazılarak serbest bırakıldı.
 
Olay kınandı
 
Pişkin’e polis tarafından orantısız güç kullanıldığını savunan bazı medya dernekleri olayı kınadı. Polislerin görevden uzaklaştırılması istendi.
 
Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği (YENİMEDYADER) yaptığı açıklamada Pişkin’e destek verdi. Dernek tarafından “İhlas Haber Ajansı Denizli muhabirlerinden Fadıl Pişkin'in görevi başındayken maruz bırakıldığı polis zorbalığını üzüntü ile öğrendik. Tek amacı kamuoyuna bilgi aktarmak olan meslektaşımızın kurum kartını göstermesine karşın görevli polis memurlarının ‘sarı basın kartı' görme ısrarı ile başlattığı anlamsız tutum, beraberinde kelepçelenme girişimi ve gözaltına almaya kadar varan bir kine dönüşmüştür. Bu tutumu kınadığımızı kamuoyu ile paylaşırız.” açıklaması yapıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —