DENİZ DEMİR: “GÖREVE YENİ BAŞLAYAN BİR ÖĞRETMEN 11 BİN 500 LİRA MAAŞ ALIYOR. YANİ YOKSULLUK SINIRI ÖĞRETMEN MAAŞININ 3,5 KATI, BU BÜYÜK BİR UTANÇTIR”

DENİZ DEMİR: “GÖREVE YENİ BAŞLAYAN BİR ÖĞRETMEN 11 BİN 500 LİRA MAAŞ ALIYOR. YANİ YOKSULLUK SINIRI ÖĞRETMEN MAAŞININ 3,5 KATI, BU BÜYÜK BİR UTANÇTIR”

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Göreve yeni başlayan bir öğretmen 11 bin 500 lira maaş alıyor. Yani yoksulluk sınırı öğretmen maaşının 3,5 katı. Araştırma sonucuna göre öğretmen maaşı, açlık sınırı olan 12 bin 732 liranın da altına düşmüş durumda.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Göreve yeni başlayan bir öğretmen 11 bin 500 lira maaş alıyor. Yani yoksulluk sınırı öğretmen maaşının 3,5 katı. Araştırma sonucuna göre öğretmen maaşı, açlık sınırı olan 12 bin 732 liranın da altına düşmüş durumda. Bu büyük bir utançtır, evinin kirasını ödeyemeyen, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan, barınamayan, beslenemeyen öğretmenler ne yapacak?” dedi.

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Deniz Demir, CHP heyetiyle birlikte 21 Haziran Çarşamba günü Eğitim İş Sendikası’nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Demir, şunları kaydetti:

“YOKSULLUK SINIRI ÖĞRETMEN MAAŞININ 3,5 KATI”

"Büro Emekçileri Sendikası’nın mayıs ayı araştırmasına göre 4 kişilik ailenin açlık sınırı 12 bin 732 lira, yoksulluk sınırı ise 40 bin 661 lira oldu. Göreve yeni başlayan bir öğretmen ise 11 bin 500 lira maaş alıyor. Yani yoksulluk sınırı öğretmen maaşının 3,5 katı. Araştırma sonucuna göre öğretmen maaşı, açlık sınırı olan 12 bin 732 liranın da altına düşmüş durumda. Bu büyük bir utançtır, evinin kirasını ödeyemeyen, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan, barınamayan, beslenemeyen öğretmenler ne yapacak?

“KENT MERKEZLERİNDE ÇALIŞACAK ÖĞRETMEN BULAMAYACAK HALE GELECEĞİZ”

Evinin kirasını ödeyemeyen, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan, barınamayan, beslenemeyen öğretmenleri görmezden gelemezsiniz, 25 yıllık bir öğretmen 14 bin 200 TL maaş alıyor. Bu öğretmenimiz nasıl geçinecek, hangi psikolojiyle çocuklarımızı yetiştirecek. Böyle giderse başta büyükşehirler olmak üzere kent merkezlerinde çalışacak öğretmen bulamayacak hale geleceğiz. En düşük öğretmen maaşının asgari ücretin 3 katı seviyesine çıkarılması zaruri hale gelmiştir, bu da 35 bin TL’lik bir rakama tekabül etmektedir. Bunun için mücadele edeceğiz.

“100 BİN ATAMA SÖZÜ VERİLMİŞ OLMASINA KARŞIN 8 MAYIS’TA 45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI”

2022 yılında KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek oturumuna 1 milyon 180 bin 552 aday, Eğitim Bilimleri oturumuna da 421 bin 140 aday katıldı. Önceki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından 100 bin atama sözü verilmiş olmasına karşın 8 Mayıs’ta 45 bin öğretmen ataması yapıldı. Verilen söz, yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından tutulmalı ve KPSS 2022 puanıyla ek atama yapılmalıdır.”

 



Hamburg'da Dijitalleşmeye Destek: KOBİ’lere Faizsiz Kredi ve Hibe Fırsatı

Hamburg’da Daha Fazla İçme Suyu Çeşmesi Geliyor: İnsan ve Hayvanlar İçin Ücretsiz Erişim!

Hamburg’da Kanlı Girişim: Olay Anı Görüntülendi, Tanıklar Nerede?

Lübeck'te Okullarda HPV Aşısı Başarıyla Uygulandı

Hannover’den Gazze’ye Umut Eli: Çocuklar İçin Kapılar Açılıyor

Almanya Yolculuğu Kabusa Döndü: Kamil Koç/Flixbus’a Açılan Dava Sonuçlandı

Hannover Vahrenwald-List Semtinde 2025 Yılı Uyum Ödülü İçin Başvurular Başladı

Parmak İzi Yakalattı: Bremen'de Aranan Hırsız Yakalandı

Bremen Merkez Garı'nda Bıçaklı Tehdit: Güvenlik Görevlilerini Hedef Aldı

Almanya'da helikopterin düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti

Almanya Başbakanı Merz, İsrail'in Gazze'deki insani durumu hızlıca iyileştirmesi gerektiğini söyledi

Hamburg-Osdorf’da 17 yaşındaki Aleksandra kayıp!

Nürnberg Polisi Aufseßplatz’ta Bilgilendirme Standı Kuracak

Hamburg-Harburg’da Bronz Heykel Hırsızlığı: Polis Tanık Arıyor

Hannover'de Yaz Akşamları Başlıyor: Gartentheater'da Kültür ve Eğlence Buluşuyor

Bremen'deki Kellogg Pier’e Almanya’dan Büyük Ödül!

Hamburg'da Cezaevine Uyuşturucu ve Cep Telefonu Kaçakçılığı: Mahkumlara Hapis Cezası

Frankfurt’ta Erotik Mağazasına Silahlı Soygun: Polis Zanlının Peşinde

Hannover’de “Küçük Festival” Büyük İz Bıraktı: Aile Dostu, Uluslararası ve Yenilikçi

Villach’ta Feci Kaza: Baba, Bahçesinde Çim Biçme Traktörünün Altında Can Verdi

Tüketici Merkezinden Lidl’e Dava: “Tarihin En Büyük İndirim Kampanyası” Aldatıcı mı?

Hamburg-Nord’da E-Scooter Kaosu Sürüyor: SPD, CDU ve FDP Ek Abone Alanlarına Karşı Çıktı

Hamburg-Bramfeld’de Silahlı Saldırı: İki Şüpheli Gözaltında

Yeşiller'den Yaz Mesajı: Hamburg-Mitte’de Hedefimiz Net, Çalışmalarımız Somut

Hamburg’da Türk Restoranına Baskın: Bodrum Katında 7 Kaçak İşçi Yakalandı

Hamburg'da Hastanede Kimyasal Panik: Tahriş Edici Sıvı Sızdı

Cep Telefonu Mağazalarında Sözleşme Tuzaklarına Dikkat!

Bremen’e Yeni Nefes: Borçlanma Kısıtlaması Esnetiliyor

SAGA Rekor Kar Elde Etti: Kiracılar Neden Hâlâ Daha Fazla Ödüyor?

İş Yerinde Şok! Çalışan Silahla Tehdit Edildi, Polis Harekete Geçti

Yükleniyor