DEMOKRAT PARTİLİ İLAY AKSOY, EŞİTLİKÇİ POLİTİKALAR ZİRVESİ’NDE KONUŞTU: "KADININ AKP İKTİDARINDA ROLÜ YOK, ADI YOK

Demokrat Parti (DP) Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı İlay Aksoy, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin düzenlediği Eşitlikçi Politikalar Zirvesi’nde konuştu. Cumhur İttifakı’nın kadını 100 yıl geriye götürecek

Medya 7.04.2023 11:22:52 0
DEMOKRAT PARTİLİ İLAY AKSOY, EŞİTLİKÇİ POLİTİKALAR ZİRVESİ’NDE KONUŞTU:

Demokrat Parti (DP) Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı İlay Aksoy, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin düzenlediği Eşitlikçi Politikalar Zirvesi’nde konuştu. Cumhur İttifakı’nın kadını 100 yıl geriye götürecek ittifaklar içinde bulunduğunu belirten Aksoy, “Bugün HÜDA-PAR, Yeniden Refah gibi partilerin açıklamalarında görüyoruz ki; kadının AKP iktidarında rolü yok, adı yok. HÜDA-PAR’la yapılan ittifaka Sayın Özlem Zengin ve Derya Yanık karşı çıktı ama ittifak kurulduktan sonra itiraz eden olmadı. Demek menfaat esasında bir ülkenin geleceğinden çok daha kıymetli onlar için” dedi.

"GEÇMİŞİMİZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR"

DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, dün Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin düzenlediği Eşitlikçi Politikalar Zirvesi’ne katıldı. Kadınların bankacılık sektöründe fiili olarak görev almasının önünü DP kurucusu 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın açtığını hatırlatan Aksoy, şöyle konuştu:

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) sonra en eski ve en köklü partiyiz. 77 yıllık bir partiyiz ve bizim kurucu liderimiz sayın Celal Bayar, 1926’da Kurtuluş Savaşı’ndan sonra kurulmuş olan Cumhuriyetimizin Türk Medeni Kanunu'nda imzası olan bir kişidir, tek eşliliğin Türkiye’ye getirilmesinde önemli rol oynayan önderimizdir. Arkasından kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasına ilişkin 5 Aralık 1934'te Anayasa'da yapılan değişiklikte önemli bir rol oynamıştır ve en önemlisi İş Bankası’nı kurduğunda da kadınlarımızın bankacılık sektöründe fiilen çalışması, aktif görev alması ve tamamen önünün açılmasını sağlamıştır ve Celal Bayar’ın ısrarıyla önemli sayıda kadın İş Bankası’nda istihdam edilmiştir. Dolayısıyla bizim esasınsa geçmişimiz geleceğimizin en büyük teminatıdır. 14 Mayıs’taki seçimlerde DP Başkanımız Sayın Gültekin Uysal ve masadaki diğer liderlerimizle İstanbul Sözleşmesi’ni geri getireceğiz.”

“GÜN TARTIŞMA, EGO GÜNÜ DEĞİL BİRLİK GÜNÜ”

“Tarih tekrarlıyor ve birleşe birleşe güçleniyoruz. Yürümekte zorlanıyoruz, nefes almakta zorlanıyoruz ama yalnız değiliz. Hükümetin korktuğu şey bu zaten. Biz birleşiyoruz ve güçleniyoruz, onlar ise küçülerek güç kaybediyor. Gün birlik günüdür, gün tartışma, ego günü değildir. Bugün anlaşamadığımız konular olabilir, bir ailenin de içinde anlaşamadığı konular vardır ama aile asla dağılmaz, o yüzden anlaşamadığımız konular olsa bile ikinci plana atılması lazım. Biz geleceğimizi kurtarmak zorundayız.”

“KADININ AKP İKTİDARINDA ROLÜ YOK, ADI YOK”

Cumhur İttifakı’nın kadını 100 yıl geriye götürecek ittifaklar içinde bulunduğunu belirten Aksoy, “Bugün HÜDA-PAR, Yeniden Refah gibi partilerin açıklamalarında görüyoruz ki; kadının AKP iktidarında rolü yok, adı yok. HÜDA-PAR’la yapılan ittifaka Sayın Özlem Zengin ve Derya Yanık karşı çıktı ama ittifak kurulduktan sonra itiraz eden olmadı. Demek menfaat esasında bir ülkenin geleceğinden çok daha kıymetli onlar için” dedi.

Türkiye’nin bir dönüm noktasında olduğunun altını çizen Aksoy, “Biz şu an tarih yazıyoruz. Atatürk’ün bize sağladığı seçme ve seçilme hakkını doğru kullanacağız. Bize bugün tarihi görev düşüyor. Çocuğumuzu, ailemizi nasıl koruyorsak sandıklarımızı da öyle koruyacağız. Rekor düzeyde katılım sağlanması gerekiyor. Müşahit olun, sandık sorumlusu olun, muhakkak o seçime katılın. Aktif görev alın ve sayımdan sonra muhakkak okulun önünde toplanın. Sonra da Türk bayraklarınızı alıp ilçe seçim kurullarının önünde olun. Sandıklarımızı korumak zorundayız, Cumhuriyetimizi korumak zorundayız, kendimizi korumak zorundayız. Ortak değerimiz, asla ama asla vazgeçemediğimiz ilk dört maddedir. Ortak değerimiz Türkiye’nin geleceğidir, özgür ve bağımsız olmasıdır” dedi.

 

13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması

Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor

Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı

Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi

SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor

LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında

Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı

Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi

Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor

Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek

Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu

Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek

Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı

Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor

Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde

Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi

Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor

St. Pauli Frankfurt’a Geçit Vermedi: Millerntor’da Golsüz Beraberlik 0-0

Hamburg’da Nefret Suçları Alarm Veriyor: Faillerin Büyük Bölümü Aşırı Sağcı

Almanya tarihinde bir ilk: Cem Özdemir eyalet başbakanı oldu

Lübeck’te Irkçılığa Karşı Şiir ve Edebiyat Buluşması

Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı

Çifte Vatandaşlar Dikkat: Alman Vatandaşlığının Kaybına İlişkin Yeni Mahkeme Kararı

Yükleniyor

loading

13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması

  • Çarşamba 15.5 ° / 5.8 ° false
  • Perşembe 13.2 ° / 7.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 9.4 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu