Tarih: 19.12.2021 20:04

Demokrat Çorumlular Platformu Derneği’nde Birol Topalak Dönemi

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg’da faaliyetlerini sürdüren Demokrat Çorumlular Platformu Derneği’nin 4.Olağan Genel Kurul’u yapıldı. Haak-Bir Alevi Toplumu Salonu’nda düzenlenen Genel Kurul, Çorum Katliamı’nda hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından divan üyeliğine Erkan Erçin, İlknur Sancur ve Zülfikar Akbal seçildi.

Çorum Katliamı dolayısıyla siyaset ve sanat dünyasından isimler ile dernek temsilcilerinin mesajlarının yer aldığı vizyon gösteriminden sonra açılış konuşması yapan Demokrat Çorumlular Platformu Derneği Başkanı Durmuş Erkişi, Çorum’da hayatını kaybedenleri saygı ile andıklarını belirterek “Çorum Katliamı failleri yeniden yargılanmalı. Çorum’da katliam anıtının dikilmesini, katliamın unutulmaması adına istiyoruz. Pandemi dolayısıyla dernek olarak fazla etkinliklerde bulunamadık. Çorum Katliamı’nı Anma Etkinliğimizi pandemi dolayısıyla yapamadık.” ifadelerini kullandı.

Çalışma raporunu okuyan Başkan Erkişi başkanlığa yeniden aday olmayacağını da sözlerine ekledi.

Eski yönetimin faaliyetleri onandı
Sayman Tekin Kara ise mali rapor hakkında bilgi verirken derneğin kasasında 8 bin 814 euro civarında kasasında fazlalık olduğunu aktardı.
Çalışma ve mali raporun genel kurul üyelerinin oylarıyla kabul edilip eski yönetimin faaliyetlerinin onanmasının ardından yönetim kurulu seçimi gerçekleştirildi. Birol Topalak, 49 delegeden 44’nün oyu ile başkan seçilirken yönetim kurulu kendi arasında görev dağılım yaptı.

Yeni yönetim kurulu:
Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:
 
Yönetim Kurulu Üyeleri  : Tekin Kara, Nurdane Bağcı, Fadime Topalak, Hamdi Şimşek, Handan Şengel, Yusuf Cinkaya,
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri   : Ali Demirer, Yusuf Dumanlı
Denetim Kurulu Üyeleri               :  Erkan Erçin, Haydar Erkişi, Şevket Maden
Denetim Kurulu Yedek Üyeleri    : İlknur Sancur, Erol Buldak
Disiplin Kurulu                              : Orhan Özgür, Durmuş Erkişi, Sedat Eröksüz
Disiplin Kurulu Üyeleri Yedek üyeler    : Aysun Yılmaz, Serkan Alkan

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —