CUMHURBAŞKANI ADAYI SİNAN OĞAN: “EN BAŞINDAN BERİ GÖZÜKEN O Kİ SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALACAK. TÜRK MİLLİYETÇİLERİ, ATATÜRKÇÜLER İKİNCİ TURUN BELİRLEYENİ OLACAKLAR”

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan; “Biz de bu şartlarda, bu imkanlarda bizim ikinci tura kalmamızın çok kolay olmadığının farkındaydık. Ancak başka bir şeyi biz başarabilirdik. Seçimlerin zaten ikinci tura kalacağı en başından beri bizim öngörd

Medya 14.05.2023 23:51:56 0
CUMHURBAŞKANI ADAYI SİNAN OĞAN: “EN BAŞINDAN BERİ GÖZÜKEN O Kİ SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALACAK. TÜRK MİLLİYETÇİLERİ, ATATÜRKÇÜLER İKİNCİ TURUN BELİRLEYENİ OLACAKLAR”

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan; “Biz de bu şartlarda, bu imkanlarda bizim ikinci tura kalmamızın çok kolay olmadığının farkındaydık. Ancak başka bir şeyi biz başarabilirdik. Seçimlerin zaten ikinci tura kalacağı en başından beri bizim öngördüğümüz bir şeydi. Biz Türk milliyetçilerini ve Atatürkçüleri yeniden Türkiye’deki seçimlerin merkezine, göbeğine oturtmak için yola çıkmıştık… Ama en başından beri gözüken o ki seçimler ikinci tura kalacak. Türk milliyetçileri, Atatürkçüler ikinci turun belirleyeni olacaklar” dedi.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, bu akşam Ankara’da, bir otelde açıklama yaptı. Oğan, şunları söyledi:

“SEÇİMLERİN ZATEN İKİNCİ TURA KALACAĞI EN BAŞINDAN BERİ BİZİM ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ BİR ŞEYDİ”

“Terörle arasına mesafe koymayan siyasi partiler kilit olma hesabı yapıyor. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler olarak biz bu hesabı bozacağız dedik. Biz de bu şartlarda, bu imkanlarda bizim ikinci tura kalmamızın çok kolay olmadığının farkındaydık. Ancak başka bir şeyi biz başarabilirdik. Seçimlerin zaten ikinci tura kalacağı en başından beri bizim öngördüğümüz bir şeydi. Biz Türk milliyetçilerini ve Atatürkçüleri yeniden Türkiye’deki seçimlerin merkezine, göbeğine oturtmak için yola çıkmıştık. Bizim bütün hedefimiz Türk devletinin ve Türk milletinin ali menfaatlerinin Türk milliyetçileri tarafından korunması ve Türk milliyetçileri tarafından sağlanmasıydı.

“SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALMIŞ GÖZÜKÜYOR”

Seçimler ikinci tura kalmış gözüküyor. Biraz önce YSK Başkanı’nın açıklamasını duyduk. Sandıkların daha yüzde 50’sinin sisteme girdiğini söylüyor. Aynı şekilde diğerlerine baktığımızda, AA’ya ve ANKA’ya baktığımızda çok farklı sonuçlar görüyoruz. Ama en başından beri gözüken o ki seçimler ikinci tura kalacak. Türk milliyetçileri, Atatürkçüler ikinci turun belirleyeni olacaklar.

“BU SON GÜNLERDE SANKİ BİZ BİR PAZARLIK İÇERİSİNE GİRECEKMİŞİZ GİBİ LANSE EDİLDİ”

Önümüzde zorlu bir 15 gün daha olacak. Bu 15 günlük süre boyunca, eğer seçimler bu sonuçlarla tamamlanırsa ve ikinci tura kalırsa, bu süreçte memleketimize hayırlı bir sonuç olması için elimizden geleni yapacağız. Şu an, şunu veya bunu destekleyeceğiz asla demiyoruz, demeyeceğiz. Tamamıyla Ata İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerle, milletimizin bize oy veren, imza veren temsilcileriyle istişareler yapacağız. Bu istişarelerin sonucunda bir karar vereceğiz. Maalesef ki bizim ilk baştan beri ortaya koyduğumuz tavır şuydu. Bu son günlerde sanki biz bir pazarlık içerisine girecekmişiz gibi lanse edildi. Oysa bizim söylediğimiz çok açık. Biz Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmezliği, madde 66 Türklüğün Anayasa’dan çıkarılma girişimlerinin karşısında bir set kurulması, 13 milyon sığınmacının gönderilmesi, Türkiye’deki son ekonomik krizin temel sebeplerinden olan ‘faiz sebep enflasyon sonuç’ saçmalığından kurtulunması gibi bizim öne koyacağımız şartlar vardır. Bu şartlar olmadan zaten ikinci aşamaya geçilmez.

“BİZİM TUTUNACAĞIMIZ TAVIR KESİNLİKLE MİLLETİMİZDEN YANA OLACAKTIR”

FETÖ, PKK ve Hizbullah terör örgütü başta olmak üzere; terör örgütleriyle müzakere de elbette bizim olmazsa olmazlarımızdır. Bundan sonra ancak diğer meseleler konuşulacaktır. Oysa son 3 gündür malum Muharrem İnce’ye yapılan linç girişiminin benzeri bize yapılmaya çalışıldı. Bizi sanki koltuk derdinde olan bir yapıymış gibi göstermek istediler.  Ancak şimdi gördüler ki Sinan Oğan ve Ata İttifakı’nın aslında bu seçimlerde rolü, onların hayal ettiğinden de çok daha önemliymiş. O sebeple de biz tüm milletimize, memleketimize bu seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Bizim tutunacağımız tavır kesinlikle milletimizden yana olacaktır. Bizim takınacağımız tavır kesinlikle istişareden yana olacaktır. Sonuç ne olursa olsun, inanıyorum ki, milletimizin, memleketimizin faydasına olacaktır.”

 

HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)

Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig

Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor

Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı

Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı

Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı

Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”

Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”

Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor

Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

Braunschweig Gümrüğü’nden 2025 Bilançosu

Bremen Okullarında Kalite Atağı

Reeperbahn’daki Trafik Denemesi Başarılı Oldu

Lübeck’te 37 Cadde ve Sokak Bu Yıl Yenilenecek

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım

Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!

Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü

Yükleniyor

HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)

Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig

Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor

Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı

Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı

Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı

  • Salı 11 ° / 1.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 9.7 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı