ÇOCUKLAR YİNE DE GÜLER

Çocuk hakları ve dezavantajlı çocukların yaşadığı sıkıntılar, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşuldu.

Türkiye 10.10.2017 20:02:29 0
ÇOCUKLAR YİNE DE GÜLER
Çocuk haklarına dair uluslararasıilk sözleşme olarak kabul edilen Cenevre Çocuk Hakları Bildirisiyayınlanmasından beri 93 yıl geçti. 1959 yılından bu yana Birleşmiş Milletlerhimâyesinde çocuk hakları uluslararası sözleşmeyle teminat altına alınmakta.Ancak bir yandan çocuklar savaş ve çatışmaların maktulü oluyor, diğer yandankendi ülkeleri içinde yoksulluk, istismar, madde bağımlılığı gibi tehditlerleyüz yüze. Çocuklar eşit imkânlara sahip değil. Çocukların yetiştirilmesi bütünbir toplumun ortak sorumluluğu. Belki de bu yüzden sivil topluma daha fazladestek vermek gerekiyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi SağlıkBilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü tarafından düzenlenen Dünya ÇocukHakları günü konferansına Sulukule Gönüllüleri Derneği’nden Cem Avcı ve Cezaİnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nden Alper Yalçın katıldı. Songül Boyraz’ınmoderatörlüğünde gerçekleşen konferansta konuklar çocuklarla doğrudan temaskurarak onlara destek sağladıkları sivil toplum tecrübelerini aktardı. Ayrıca,Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri için üniversite sonrasında sivil toplumdaçalışmanın avantajları ve dezavantajlarına değinildi.
SOSYAL ENTEGRASYON İLE AYRIMCILIĞI YENMEK MÜMKÜN
“Bir dezavantajlı bölgedeçalışıyorsanız kitapta yazmayan şeyler görürsünüz. Bu tür insanlarla nasıliletişim kurmanız gerektiğini bilmeniz gerekir” diyen Sulukule GönüllüleriDerneği üyesi Cem Avcı, faaliyet gösterdikleri mahallelerdeki ilkokul veortaokullarda müzik, perküsyon, spor eğitimlerinde bulunduklarını ifade etti.Karagümrük mahallesinde 2016’ya kadar belediyenin Bilgi Evi olmadığı içinçocukları ders çalıştırıp, ödevlerini yaptırdıklarını söyledi. Sahadayaptıkları gözlemlerde, Sulukule gibi mahallelerde ailelerin düzensiz hayatı olduğunuve ailelerin sabaha karşı uyuduğundan ötürü ilkokul birinci sınıföğrencilerinin bile sabaha karşı uyuduğunu gördüklerini söyleyen Cem Avcı,“Buradaki ailelerin gelirinin yüzde 10’u çocukların okulda yediği yemek. Buyüzden, ailelerin birçoğu çocuğunu okula değil sanayiye gönderiyor” şeklindekonuştu. Ailelerin yükünü azaltmak ve çocuklarını okula göndermelerini teşviketmek için Sulukule Gönüllüleri Derneği çocuklara fişle yiyecek bursu veriyor.Bütün bu faaliyetler vasıtasıyla çocuklara yönelik ayrımcılığı azaltmanınmümkün olduğuna da dikkat çeken Avcı, “Ayrımcılığı, sosyal entegrasyonuartırarak yenmek mümkün” dedi.
İstanbulAydın Üniversitesi Sosyal Hizmetleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Tekin’in deçocuklara ve çocuk masumiyetine dair katkı yaptığı konferansta; Alper Yalçınise çocuk hapishaneleri ve çocuk mahpuslardan bahsetti. Türkiye’de şu an binihükümlü 2 bin 800 çocuk mahpusun olduğunu ifade eden Alper Yalçın, “Çocukların çoğuyaptıkları eylemin kanunda suç olduğunu biliyorlar.” dedi. Bu durumla ilkkarşılaştığında ‘masum çocuk’ algısının sarsıldığını belirten Yalçın,çocukların hırsızlık yapmalarının yoksulluğa dair bir durum olduğunu vepsikolojik destek verilse de yoksulluk değişmedikçe değişen bir durumunolmadığının altını çizdi.

Frankfurt’ta 8 Yaşındaki Noah Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Anadolu Açık Öğretim Fakültesi Batı Avrupa Güz Yarıyıl Arasınavları Münih’te Gerçekleştirildi

Almanya’dan Tarihe Saygı: Konrad Adenauer İçin Özel 2 Euroluk Para

Avrupa İçin Fırsat: Alman Halkından Çocukları Koruyacak Güçlü Yasalara Destek

Hamburg’da Bisiklet Devrimi: 2026’ya Kadar Daha Güvenli ve Daha Konforlu Yollar

Hamburg Limanı’nda Otonom Dönem: iPORTUS Projesi Resmen Başladı

ZOLL deckt vier Fälle illegalen Aufenthalts in Südniedersachsen auf

Bovenschulte’den Gençlere Teşekkür: “Siyaseti Gelecek İçin Yapıyorsunuz”

Almanya’da SCHUFA Kararı: Ödenmiş Borç Kayıtları 3 Yıl Daha Saklanabilecek

Wandsbek’te Banka Skandalı: Banka Çalışanları Müşterileri Milyonlarca Euro Dolandırdı

Oldenburg Tren Garı’nda Şiddet: Eski Eşini Darp Eden Adam Hakkında Soruşturma

KRV Seçim Hakkı Girişimi’nden Yetkililere Çağrı: “Avrupa–Türkiye Uçuşları Ucuzlatılsın!”

Bremen Neustadt’ta “Mahallelerde Park” Diyaloğuna Yoğun İlgi

Lübeck’te Tarihi Karstadt Binası Eğitim Merkezi Oluyor

Hamburg-Eppendorf’ta 53 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

İhsan Tarakçı’nın Yeni Romanı “Kül” Okurla Buluşmaya Hazırlanıyor

Hamburg Bürgerschaftı’nda AfD Tartışması: “Yasak Süreci Daha Fazla Geciktirilmemeli”

Hamburg’da Cezaevi Personeline Sağlık Güvencesi: Heilfürsorge Geliyor

Hamburg’da Kar Alarmı: Cenazeler ve Definler Geçici Olarak Durduruldu

Hamburg’da Kar Engeli: St. Pauli – Leipzig Maçı İptal Edildi

Hamburg Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Kar Uyarısı: Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın

Hamburg’da Mülteciler Aylarca Bekliyor: Temel Yardımlar İçin 3,6 Ay Gecikme

Hamburg’da Kayıp 13 Yaşındaki Aaliyah İçin Arama Sürüyor: Leipzig’e Gitmiş Olabilir

Hamburg’da Okullar Pazartesi Günü Yeniden Açılıyor

“Hayatını İnancına Adamıştı”

Hamburg’da Kar Alarmı: Senato Uyardı, Dışarı Çıkmayın!

Hamburg’da Hava Şartları Nedeniyle Okullarda Eğitime Ara: Cuma Günü Ders Yok

Hamburg’ta Hava Alarmı: Göller ve Parklar Hayati Risk Taşıyor

Hamburg’da Buzlanma Tehlikesine Karşı Tuz Yasağı Geçici Olarak Kaldırıldı

Lübeck St. Lorenz’de 17 Yaşındaki Noah H. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Yükleniyor

Frankfurt’ta 8 Yaşındaki Noah Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Anadolu Açık Öğretim Fakültesi Batı Avrupa Güz Yarıyıl Arasınavları Münih’te Gerçekleştirildi

Almanya’dan Tarihe Saygı: Konrad Adenauer İçin Özel 2 Euroluk Para

Avrupa İçin Fırsat: Alman Halkından Çocukları Koruyacak Güçlü Yasalara Destek

Hamburg’da Bisiklet Devrimi: 2026’ya Kadar Daha Güvenli ve Daha Konforlu Yollar

Hamburg Limanı’nda Otonom Dönem: iPORTUS Projesi Resmen Başladı

  • Pazar 5.8 ° / -0.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 4.1 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 5.6 ° / -0.8 ° Güneşli