CHP, TRT HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU. TUNCAY ÖZKAN: “CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN SESİNİ KISMAYA ÇALIŞAN BÜTÜN YETKİLİLERİN ŞİKAYET DİLEKÇESİNDE ADLARI VAR”

CHP, kamu yayıncılığı yapmadığı gerekçesiyle TRT yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, CHP reklam kampanyasını yayınlamadığı gere

Medya 17.04.2023 17:17:21 0
CHP, TRT HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU. TUNCAY ÖZKAN: “CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN SESİNİ KISMAYA ÇALIŞAN BÜTÜN YETKİLİLERİN ŞİKAYET DİLEKÇESİNDE ADLARI VAR”

CHP, kamu yayıncılığı yapmadığı gerekçesiyle TRT yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, CHP reklam kampanyasını yayınlamadığı gerekçesiyle TRT’ye ihtarname çektiklerini, ihtarnamenin ardından reklam kampanyası yayınlarının başladığını açıkladı. AKP ve MHP’nin grup toplantılarının tamamı yayınlanırken CHP’nin 10 dakikayla sınırlandırıldığını belirten Özkan, “TRT Genel Müdürünün, TRT yönetim kurulunun ve TRT kurumunda görevli olan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin sesini kısmaya çalışan bütün yetkililerin şikayet dilekçesinde adları var. Kendileri hakkında işlem yapılmasını bekliyoruz, istiyoruz” dedi.

CHP, kamu yayıncılığı ilkelerine aykırı davranıldığı gerekçesiyle TRT’nin üst yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin bugün açıklama yapan CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan şunları söyledi:

“TRT NE YAZIK Kİ TAYYİP RADYO, TELEVİZYON KURUMU HALİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR”

“Türkiye Radyo, Televizyon Kurumu ne yazık ki tarafsız ve objektif davranma kurumu olmaktan uzaklaşmış Tayyip Radyo, Televizyon Kurumu haline dönüşmüştür. Seçimlere doğrudan müdahale etmektedir. TRT ne yazık ki sayın Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yardım kampanyasına dönük alt bant reklamlarımızı yayınlamadığı gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin spot reklamlarını yani kampanyasında kullandığı sloganları, vaatlerini içeren kampanya filmlerini de ne yazık ki 8 gün boyunca yayınlamamıştır. Ta ki kendilerine ihtarnamemizi gönderene kadar.

“İHTARNAMEMİZ GİTTİKTEN SONRA TRT YAYINLARINA BAŞLAMIŞTIR”

İhtarnamemiz gittikten sonra TRT yayınlarına başlamıştır. Ancak 8 günlük bir kaybımız söz konusudur. 8 gün boyunca TRT bizim filmlerimizi, reklam kampanyamızın omurgasını oluşturan vaatler filmlerimizi ne yazık ki yayınlamamıştır. Kampanyayla ilgili olarak kendilerine çektiğimiz ihtarname sonrasında yeniden yayınlarına başlamışlardır. Ancak TRT tarafsızlığını, TRT milletin televizyonu olma özelliğini yitirmiştir. İktidarımızda ilk yapacağımız şeylerden bir tanesi TRT’yi yeniden Türk milletinin televizyon kanalı, Türkiye’nin radyo ve televizyon kanalı haline dönüştürmek olacaktır.

“TRT’Yİ ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA ŞİKAYET ETTİK”

TRT çok uzun zamandan bu yana Ak Parti’nin, Ak Parti’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP’nin ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de düzenlediği grup toplantılarını olduğu gibi yayınlarken ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ana muhalefet partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantılarını sadece 10 dakikayla sınırlamıştır ve diğer uygulamalar nedeniyle TRT’yi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet ettik. TRT Genel Müdürünün, TRT yönetim kurulunun ve TRT kurumunda görevli olan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin sesini kısmaya çalışan bütün yetkililerin şikayet dilekçesinde adları var. Kendileri hakkında işlem yapılmasını bekliyoruz, istiyoruz.”

 

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı

Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi

Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Çocuk Haklarında Öncü Şehir: Hamburg Almanya Genelinde Zirveye Yerleşti

“Boşver be Doktor” Hamburg Sahnesine Geri Dönüyor

Hamburg Billstedt’te U2 Metrosu Raydan Çıktı: 172 Yolcu Tahliye Edildi

53 Yıllık Cinayette Yeni Gelişme: Marion Baier Dosyasında DNA İzi Bulundu

Bremen Tenever’de Yeni Ortaokul Açılıyor: Eğitimde İsviçre Modeli

Harburg’un Kalbi Yeniden Atacak: Lüneburger Straße’nin Gelecek Tasarımı Tanıtıldı

Altona-Altstadt’ta 19 Yıllık Dönüşüm Tamamlandı: RISE Programı Başarıyla Sona Erdi

Timur Acımış “Yalnız Seni Sevdim” ile Yoluna Güçlü Bir Adım Attı

Mirasınızı Güvence Altına Alın: “Handbuch Testament” Yol Gösteriyor

Hamburg Semalarında Ölçüm Uçuşları: Lazer Tarama ve Haritalama Çalışmaları Başladı

Frankfurt’ta 8 Yaşındaki Noah Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Anadolu Açık Öğretim Fakültesi Batı Avrupa Güz Yarıyıl Arasınavları Münih’te Gerçekleştirildi

Almanya’dan Tarihe Saygı: Konrad Adenauer İçin Özel 2 Euroluk Para

Avrupa İçin Fırsat: Alman Halkından Çocukları Koruyacak Güçlü Yasalara Destek

Hamburg’da Bisiklet Devrimi: 2026’ya Kadar Daha Güvenli ve Daha Konforlu Yollar

Hamburg Limanı’nda Otonom Dönem: iPORTUS Projesi Resmen Başladı

ZOLL deckt vier Fälle illegalen Aufenthalts in Südniedersachsen auf

Bovenschulte’den Gençlere Teşekkür: “Siyaseti Gelecek İçin Yapıyorsunuz”

Almanya’da SCHUFA Kararı: Ödenmiş Borç Kayıtları 3 Yıl Daha Saklanabilecek

Yükleniyor

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı

Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi

  • Pazar 3.1 ° / -3.9 ° false
  • Pazartesi 5.8 ° / -0.9 ° Güneşli
  • Salı 9.4 ° / 2.6 ° false