Tarih: 24.03.2018 22:10

CHP Hamburg karıştı.

Facebook Twitter Linked-in

Zafer ÖZPOLAT

CHP Hamburg ve Schleswig Holstein Birliği’nde kılıçlar çekildi. CHP Hamburg ve Schleswig Holstein Derneği’nin  ikinci başkanı Ali Rıza Al ile  başkan Coşkun Coştur  sosyal medya üzerinden birbirlerini suçlayıcı açıklamalarda bulundular.
 
İlk açıklama ikinci başkandan gelmişti.
 
CHP Hamburg ve Schleswig Holstein Derneği ikinci başkanı Ali Rıza Al bir süre önce dernek  üyelerine yaptığı açıklamada, başkan Coşkun Coştur'un sahibi olduğu dergide yazdığı yazısında CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu vizyonsuzlukla suçlamasının kabul edilemeyeceğini, Coşkun Coştur'un  tüzük tanımaz keyfi  uygulamalar içinde bulunduğunu belirterek üyeleri daha önce Alevi Toplumu  Haak-Bir Derneği salonunda toplantıya çağırmıştı. Son yaptığı  açıklama ile Alevi Kültür Merkezi  salonunda  31 Mart tarihinde toplantının yapılacağını  açıkladı.  Ali Rıza Al açıklamasında, ‘2016 tarihinde göreve geldikten sonra uyum içerisinde yakın bir zamana kadar getirdiğimiz süreç Sayın Coşkun Coştur'un HAAD'deki başkanlığını fiilen sürdürmesi, tüzüğe riayet etmemesi nedeniyle Yönetim Kurulu üyeleri arasında görüş ayrılıklarına ve tartışmalara sebep olmuştur. Bu tartışmaların neticesinde Sayın Coşkun Coştur Yönetim Kurulu kararlarını, tüzüğü tanımaz hale gelmiştir. Tek başına kararlar almakta, Yönetim Kurulu üyelerinin çoğunluğunun olmadığı toplantılar düzenleyip meşru olmayan kararlar vermektedir' dedi.
Kılıçdaroğlu’nu Vizyonsuzlukla suçladı...
Ali Rıza al açıklamasında ‘Yönetim Kurulu üyelerinin bilgisi olmadan birlik adına CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu vizyonsuzlukla eleştirdiği yazısını sahibi olduğu Güneş Dergisi'nde yayınlatarak birliğimizi Genel Merkez ve üyelerimiz nezdinde zora sokmuştur. Yaşanan bu olumsuz gelişmeler sebebiyle ülkemizin de içinde bulunduğu şartlar, yaklaşan başkanlık seçimi, her gün artan baskı ve adaletsizliklerin sürdüğü göz önüne alınarak etkin özveriyle bu mücadelenin sürdürülebilmesi, birliğimizin daha fazla zarar görmemesi adına ivedilikle bu sorunun aşılması gerekmektedir.

Bizi salonsuz bırakma mücadelesine girdiler.

Ali Rıza Al'ın ve bazı üyelerin son yaptıkları açıklamada ise, ‘07.03.2018 tarihinde CHP SH Birliği'nin yapmış olduğu toplantı Yeter ve Karar sayısının bulunduğu; Ali Rıza Al, Aytül Kılıç, Abbas Ergel ve Erdal Öztürk'ün ortak kararı ve imzasının bulunduğu; Protokol ile de kayıt altına alınan toplantı neticesinde Yönetim içerisindeki sorunların bir an evvel çözülebilmesi adına Genel Kurul öncesi Birliğin asıl sahibi olan Üyeler toplantısının gerçekleştirilmesi kararına varılmıştır. 
Bu karar neticesinde YK çoğunluğunun bu kararı diğer Yönetim Kurulu toplantısına katılmayan YK üyelerine bildirilmiştir. Gerçekleşmesini planladığımız toplantımız maalesef bir AKP zihniyeti olan salonsuz bırakma çalışmalarına maruz kalmıştır. İlk toplantı yerimizin değişiklik sebebi bu zihniyetin HAAD ve CHP'den sonra bir kurumu daha tutarsızca hedef almış olmasından kaynaklanmıştır. 
Bu ani değişiklik neticesinde toplantı yerimiz ve günümüz yeniden belirlenmiş ve duyurumuz yeniden çıkartılmıştır. Bu kez de farklı bir kampanya içerisine girmiş, aslı olmayan, aralarında YK üyesi olmayan kişinin de ismini yazarak çoğunluk varmış gibi bir görüntü vererek toplantıyı engelleme çalışmalarına başlamışlardır. Yapılacak olan toplantımız kesinlikle kuralara uygun bir şekilde hâlâ görevde bulunan Yönetim Kurulu üyelerinin çoğunluk kararı ile alınmıştır’
denildi.
 
Coşkun Coştur da açıklamada bulundu.
Coşkun Coştur sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulundu. Coşkun Coştur, Genel Kurul kararı aldıklarını belirten açıklamasında
Değerli CHP Üyeleri ve Dostları,
7 Ocak 2018 tarihinde yaptığımız milletvekilimiz Sayın Utku Çakırözer’in ve Sayın Emre Kongar’ın katıldığı etkinliğin ön aşamasında ve sonrasında yönetim içinde oluşan fikir ayrılıkları ve tartışmalar nedeniyle birliğimiz iş yapamaz hale gelmiş, ardından bu tartışmalar kutuplaşmaya dönüşmüş ve derinleşmiştir. Bu olumsuz gelişmeleri önlemek, çözmek ve CHP Hamburg Schleswig Holstein Birliği'nin daha fazla yıpranmasını önlemek için erken Genel Kurul’a gitme kararı almış bulunmaktayız'
dedi.
 
Genel Kurul 15 Nisan’da...
Coşkun Coştur açıklamasında  15 Nisan tarihinde Genel Kurul kararı aldıklarını belirterek ‘Denetleme Kurulu ile birlikte aldığımız karara göre erken Genel Kurulumuz 15 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşecektir. Toplantı yeri ve zamanı konusunda siz değerli üyelerimizi ayrıca bilgilendireceğiz.
31.03.2018 tarihinde yapılmak istenen toplantı çağrısı Yönetim Kurulu ortak kararı değildir. Bu toplantı çağrısı CHP Hamburg Schleswig Holstein Birliği Başkanı ve diğer iki Yönetim Kurulu üyemizin bilgisi dışında ve tüzüğe aykırı olarak alınmış bir karardır. Dolayısı ile geçerliliği yoktur'
dedi.
Alevi derneklerinin seçilmesi endişe verici...
Başkan yardımcısı Ali Rıza Al tarafından 31 Mart tarihinde  Alevi Derneği'nde toplantı düzenlenmesini endişe verici olarak nitelendiren Coşkun Coştur, ‘Toplantı yeri olarak Alevi derneklerini seçmeleri ise bizi ayrıca endişelendirmektedir. Laikliği savunan ve Alevi canlara gönülden değer veren CHP Hamburg Schleswig Holstein Birliği olarak kendi iç tartışmalarımızı bir inanç kurumuna taşımanın ve bu değerli kurumlarımızı bu tartışmaların merkezi haline getirmenin yanlış olduğunu belirtmek isteriz’ dedi.
 
Şemsi Demir: ‘Derneğimizi iç sürtüşmelerine alet etmesinler...’
 
Coşkun Coştur’un açıklamasında  başkan yardımcısı Ali Rıza Al’ın  31 Mart tarihinde yapacağı toplantıda Alevi Derneği'nin seçilmesinin endişe verici olduğunu belirtmesine yönelik Hamburg Alevi Kültür Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Şemsi Demir açıklamada bulundu. Şemsi Demir açıklamasında, ‘Derneğimiz  partiler üstü bir kurumdur ve inanç örgütüdür. 72 millete aynı nazarla bakar, hiç kimse HAKM'ni siyasetin içine çekemez. HAKM'nin alt katı bağış karşılığında ihtiyacı olanlara müsait olduğu zaman verilir. CHP’li  arkadaşlar da orda bir araya gelip birbirlerine düşüncelerini paylaşmak için rezerve yapmışlar. Derneğimizle ilgisi yoktur. İç sürtüşmelerine derneğimizi alet etmesinler’ dedi.
 
 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —