Cem Özdemir'in Gözü Baden-Württemberg Eyalet Başbakanlığında

Cem Özdemir

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, 2026'da yapılacak Baden-Württemberg eyalet seçimlerinde Yeşiller'in başbakan adayı olarak yarışmayı planlıyor.

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, 2026 yılında Baden-Württemberg eyalet seçimlerine Yeşiller partisinin başbakan adayı olarak katılmayı planlıyor. Bu gelişme, Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), Bild gazetesi ve Südwestrundfunk (SWR) gibi önde gelen Alman medya kuruluşları tarafından duyuruldu. Özdemir’in gelecekteki planlarına ilişkin resmi açıklamayı bugün yapması bekleniyor.

SWR ve RND'nin aktardığı bilgilere göre, Cem Özdemir, 2026'da yapılacak seçimlerde Yeşiller'in başbakan adayı olarak yarışacak. Parti kaynakları da bu kararı geçtiğimiz Cuma öğle saatlerinde AFP haber ajansına doğruladı.

Yeşillerin Liderlik Yarışı

Yeşiller, Baden-Württemberg eyaletinde 2011 yılından bu yana iktidarda. Şu anki Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, 2026'ya kadar görevde kalmayı planlıyor ancak bir sonraki seçimlerde aday olmayacağını daha önce duyurmuştu. Kretschmann'ın ardından kimin aday olacağı konusunda parti içinde bir süredir tartışmalar yaşanıyordu. Cem Özdemir'in yanı sıra, Eyalet Maliye Bakanı Danyal Bayaz ve Eyalet Meclisi Fraksiyon Başkanı Andreas Schwarz da adaylık için ismi geçen diğer isimler arasındaydı.

Büyük Değişim Sinyalleri

Yeşiller'in Baden-Württemberg'deki uzun soluklu liderliği, Almanya'daki diğer eyaletlere göre benzersiz bir durum teşkil ediyor. Cem Özdemir’in adaylığı, partinin gelecekteki politikalarını ve stratejilerini de etkileyecek önemli bir adım olarak görülüyor. Özdemir'in tarım bakanlığı görevindeki tecrübeleri, eyalet politikalarında önemli bir avantaj sağlayabilir.

Yeşiller partisi, Kretschmann'ın ardından güçlü bir aday profili çizmek istiyor ve Cem Özdemir’in deneyimi ve tanınırlığı bu noktada öne çıkıyor. Özdemir’in açıklamasıyla birlikte, Baden-Württemberg'deki seçim yarışı şimdiden hareketlenmiş durumda.

Sonuç Olarak

Cem Özdemir'in Yeşiller partisinin liderliğinde Baden-Württemberg eyalet seçimlerine katılma kararı, parti içi dengeleri değiştirebilir ve Almanya siyasetinde yeni bir dönemin kapısını aralayabilir. Şimdi gözler, Özdemir’in bugün yapacağı resmi açıklamada.

 

www.gazetehamburg.com



FC St. Pauli, Mathias Pereira Lage’yi Kadrosuna Kattı

Hamburg, Paris Air Show’da Sürdürülebilir Havacılık İçin Sahne Aldı

Hamburg’da 2026 Olimpiyat Referandumu İçin Geri Sayım Başladı

En Moda 2025: Işıklar, Yıldızlar ve Unutulmaz Bir Gece!

HSV’de Yeni Başkan Seçiliyor: Marcell Jansen Dönemi Sona Eriyor

Görme Engelli Kadın Raylara Düştü: Hayati Tehlikesi Var

Küçük Sanatçılar Büyük Sahneye Çıkıyor: Bremenli Öğrencilerden Sanat Şöleni

Kadınların En Özgür Hissettiği 5 Semt Açıklandı

Hannover’in 2025/2026 Bütçesi Onaylandı

Hamburg’da Yeni Rekor: 315 Kapsayıcı DUO Ekip ile Engelleri Aşan Bir Gün

Almanya Dış İstihbarat Teşkilatının başına Kiev Büyükelçisi Martin Jaeger getirildi

Hamburg’da Hizmet Noktaları Birleşiyor: Eimsbüttel ve Nord, Eppendorf-Lokstedt’te Buluşuyor

Die Linke’den Groß-Sand İçin Güvence Talebi: "Acil Servis Kapanmasın, Mahalle Dışlanmasın"

Senatör Özlem Ünsal: “Bremen’de ve Almanya’da Konut İnşasında Hız Dönemi Başladı”

Hamburg Uluslararası Kültür Projelerine Destek Vermeye Devam Ediyor

Bremen ve Bremerhaven’li Öğrencilerden Tarih Yarışmasında Büyük Başarı

Hans-Bredow Enstitüsü 75 Yaşında: Hamburg’da Demokrasi ve Medya İçin Bir Bilim Başarısı

St. Pauli’de Veda Zamanı: Ole Marschall Kendi İsteğiyle Ayrılıyor

Lübeck Halk Eğitim Merkezi’nde Yeni Fırsat: Okul Diplomasını Şimdi Tamamlayın!

"Reklamsız Hamburg" Girişimi Başarısız Oldu

Vermisstenfahndung in Hamburg-St. Georg: Zwei 13-jährige Mädchen seit Sonntagabend verschwunden

St. Georg’ta Hırsızlık Takibi: AirTag Sinyali 3 Kişiyi Yakalattı

Vermisstenfahndung in Hamburg-Wilhelmsburg: 12-jähriges Mädchen seit Samstagabend vermisst

Interkultureller Familienverbund e.V. 10. Yılını Kutluyor

“Az İz, Çok Biz” Hamburg’da Son Kez Sahneye Çıkıyor!

Hamburg’da İlk Veteranlar Günü: Tschentscher ve Pistorius’tan Anlamlı Tören

Bremen Merkez Garı’nda Geniş Güvenlik Operasyonu: Aranan 5 Kişi Yakalandı

Marienthal’de Cinsel Saldırı Girişimi: Polis Tanık Arıyor

Almanya'da Afrika domuz vebasına rastlandı

IALANA Almanya’dan Sert Tepki: “İsrail’in İran’a Saldırısı Uluslararası Hukukun Ağır İhlalidir”

Yükleniyor