BÜYÜKELÇİMİZ DEVRİM ÖZTÜRK ENKAZ ALTINDA'

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, 'Sadece bakanlığımız değil devletimin tüm kurumları seferber oldu. Türkiye’de tüm STK’lar aynı şekilde seferber oldu.

Türkiye 10.02.2023 23:18:33 0
BÜYÜKELÇİMİZ DEVRİM ÖZTÜRK ENKAZ ALTINDA
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, "Sadece bakanlığımız değil devletimin tüm kurumları seferber oldu. Türkiye’de tüm STK’lar aynı şekilde seferber oldu. Biz de bakanlık olarak Covid-19 zamanında bakanlığımızda oluşturduğumuz koordinasyon ve destek merkezimizi faal hale getirdik. Burada yapılan çalışmalara katkı sağlanıyor. Sahadaki çalışmalara da yerinde katkı sağalmamız lazım. Deprem bölgelerinde bizim temsilciliklerimiz var. Bazı yardımlar İstanbul üzerinden geliyor, oradaki temsilciklerimiz havalimanında nöbetleşe görev yapıyor. Antalya’ya inen yardımlarımız var, Antalya temsilciliğimiz de orada görevlerini yürütüyor. Deprem bölgelerine 11 büyükelçimizi görevlendirdik. Zaten bölgemizde 17 personelimiz vardı, 14 personel daha gönderdik. Maalesef Hatay temsilcimiz büyükelçimiz Devrim Öztürk ve görev yapan bir personelimiz halen enkaz altındalar. Henüz büyükelçimizden bir haber alamadık" dedi.

'30 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ'

Çavuşoğlu, yurt dışından yardımların koordinasyonunun sağlanması gerektiğini anlatarak, "Onun için harekete geçtik. Bu sabah THY Yönetim Kurulu Başkanı ile tekrar görüştük. Yurt dışından gelecek yardımların merkezlerde toplanması, ihtiyaç olanların gelmesine öncelik veriyoruz, çadıra ihtiyaç var. Bu yönlendirmeleri de yaparak bunların Türkiye’ye gelmesi için sahada çalışıyoruz. Avrupa’dan birçok bakan arkadaşlarımız gelmek istedi, gelecek hafta da onları planlayacağız. Neticede görevimizi yapıyoruz. Devletimiz deprem bölgesinde evi yakılanlara barınmaları için imkanlar sağladı. Deprem bölgesinden çıkmak isteyen insanlarımıza da gerekli destekleri vermemiz gerekiyor. Farklı illerimizden vatandaşlarımızın gelip barınması için çalışıyoruz. Deprem bölgelerinden dün akşamdan sabaha yaklaşık 30 bin kişi tahliye edildi, kendi imkanları ile de gelenler var. Birçok işletmemiz otellerini açtı, açık olanlar kapasite ayırdı. 15 bin 729 kişi kamu misafirhaneleri, öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Sadece Antalya’da 80 binden fazla kişiyi barındırabilecek bir kapasite var. 4 bin 300'ü bunun devlet misafirhanesi, yaklaşık 18 bini yurtlar ama yaklaşık 60 bin kişilik bir kapasitesi de otellerden ayrılan odalar. Antalya’ya an itibari ile 11 bin 165 depremzedemiz gelmiş durumda. Daha yapacağımız çok işimiz var. Herkes gibi biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

'SPOR KAFİLESİNDEKİLERDEN 3’ÜNE ULAŞILDI'

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Adıyaman’da enkaz altında kalan KKTC spor kafilesine ilişkin, "Adıyaman’da spor kafilemiz kaldıkları otelin yıkıntısı altında mahsur kaldılar, onlara yetişebilme mücadelesi veriliyor. Şu ana kadar 3’üne ulaşıldı. O otelin çöküntüsünün altında 80 kişinin bulunduğu bilgisini verdi büyükelçimiz. 38 kişiye ilaveten başkaları da yıkıntıların arasında kalmış durumda" dedi.

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Çocuk Haklarında Öncü Şehir: Hamburg Almanya Genelinde Zirveye Yerleşti

“Boşver be Doktor” Hamburg Sahnesine Geri Dönüyor

Hamburg Billstedt’te U2 Metrosu Raydan Çıktı: 172 Yolcu Tahliye Edildi

53 Yıllık Cinayette Yeni Gelişme: Marion Baier Dosyasında DNA İzi Bulundu

Bremen Tenever’de Yeni Ortaokul Açılıyor: Eğitimde İsviçre Modeli

Harburg’un Kalbi Yeniden Atacak: Lüneburger Straße’nin Gelecek Tasarımı Tanıtıldı

Altona-Altstadt’ta 19 Yıllık Dönüşüm Tamamlandı: RISE Programı Başarıyla Sona Erdi

Timur Acımış “Yalnız Seni Sevdim” ile Yoluna Güçlü Bir Adım Attı

Mirasınızı Güvence Altına Alın: “Handbuch Testament” Yol Gösteriyor

Hamburg Semalarında Ölçüm Uçuşları: Lazer Tarama ve Haritalama Çalışmaları Başladı

Frankfurt’ta 8 Yaşındaki Noah Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Anadolu Açık Öğretim Fakültesi Batı Avrupa Güz Yarıyıl Arasınavları Münih’te Gerçekleştirildi

Almanya’dan Tarihe Saygı: Konrad Adenauer İçin Özel 2 Euroluk Para

Avrupa İçin Fırsat: Alman Halkından Çocukları Koruyacak Güçlü Yasalara Destek

Hamburg’da Bisiklet Devrimi: 2026’ya Kadar Daha Güvenli ve Daha Konforlu Yollar

Hamburg Limanı’nda Otonom Dönem: iPORTUS Projesi Resmen Başladı

ZOLL deckt vier Fälle illegalen Aufenthalts in Südniedersachsen auf

Bovenschulte’den Gençlere Teşekkür: “Siyaseti Gelecek İçin Yapıyorsunuz”

Almanya’da SCHUFA Kararı: Ödenmiş Borç Kayıtları 3 Yıl Daha Saklanabilecek

Wandsbek’te Banka Skandalı: Banka Çalışanları Müşterileri Milyonlarca Euro Dolandırdı

Oldenburg Tren Garı’nda Şiddet: Eski Eşini Darp Eden Adam Hakkında Soruşturma

KRV Seçim Hakkı Girişimi’nden Yetkililere Çağrı: “Avrupa–Türkiye Uçuşları Ucuzlatılsın!”

Bremen Neustadt’ta “Mahallelerde Park” Diyaloğuna Yoğun İlgi

Lübeck’te Tarihi Karstadt Binası Eğitim Merkezi Oluyor

Hamburg-Eppendorf’ta 53 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

İhsan Tarakçı’nın Yeni Romanı “Kül” Okurla Buluşmaya Hazırlanıyor

Yükleniyor

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Çocuk Haklarında Öncü Şehir: Hamburg Almanya Genelinde Zirveye Yerleşti

“Boşver be Doktor” Hamburg Sahnesine Geri Dönüyor

  • Cuma 0.5 ° / -2.6 ° Yoğun kar yağışlı
  • Cumartesi 2.6 ° / -1.8 ° Puslu
  • Pazar 3.1 ° / -3.9 ° false