BURHANİYE'DE KIŞLIK YİYECEK HAZIRLIKLARI İMECE YÖNTEMİYLE YAPILIYOR
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ağustos ayının sonlarına yaklaşılırken, kışlık yiyeceklerde hazırlanmaya başlandı. Burhaniye’de kışlık yiyeceklerin hazırlanmasında imece geleneği de devam ediyor.
SEFER TALAY
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ağustos ayının sonlarına yaklaşılırken, kışlık yiyeceklerde hazırlanmaya başlandı. Burhaniye’de kışlık yiyeceklerin hazırlanmasında imece geleneği de devam ediyor.
Burhaniye’de, sonbahar ayları yaklaşırken kışlık yiyecek hazırlığı da başladı. Cumhuriyet Mahallesi’nde de kırmızı biberin közlenmesi imece usulü şeklinde yapıldı.
Tellere dizilen kırmızı biberler fırında közlenirken, hazırlanan soslar da kışın kahvaltı sofralarına gelecek. Kışlık yiyecek hazırlığına başlandığını anlatan vatandaşlar, imece geleneğinin devam edeceğini söylediler. Kafe İşletmecisi Yılmaz Özcan, “Yazdan kış hazırlığı yapıyoruz. Kafemizde ikram etmek üzere biberleri közleyerek sos hazırlıyoruz. Ayrıca kahvaltıda sunmak için kendi yöresel sebzelerimizden ve zeytinlerden de çeşitler yapıyoruz. Ama özellikle biberi, Burhaniye’de tanıdığımız çiftçi arkadaşlarımızdan satın alarak kışlık hazırlığımızı yapıyoruz. Biberlerin, fırında közlemesini yapıp kahvaltıda özel bir sos olarak sunmayı hedefliyoruz” dedi.
Maide Debre de “Her sene olduğu gibi yazın kışlık hazırlığımızı yapıyoruz. Bunun için arkadaşlarla beraber imece usulü yapıyoruz. Kahvaltılık hazırlıyoruz. Çok güzel bir sos elde ediyoruz. Bunları gelen misafirlerimize sunuyoruz" şeklinde konuştu.
Mahire Alkan ise “Her sene bu gibi yazın kışlık hazırlığımızı imeceyle yapıyoruz. Közlenmiş biberlerimizi patlıcanlarımızı salçalarımızı yapıyoruz. Her sene olduğu gibi bu senede Zeynep ablamızla birlikte gene biberlerimizi közlüyoruz. Allah izin verirse böyle devam edeceğiz” diye konuştu.
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
- Cumartesi 12.8 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 9.3 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 14.3 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





