Bremen ve Bremerhaven’de 14 Gün Sürecek Entegrasyon Haftaları Başlıyor

Bremen ve Bremerhaven’de 14 Gün Sürecek Entegrasyon Haftaları Başlıyor

Kültürel Yolculuk, Müzikal Okumalar, Sergiler ve Tartışma Etkinlikleri

Bremen ve Bremerhaven, 4-17 Kasım 2024 tarihleri arasında 14 gün sürecek Entegrasyon Haftaları kapsamında yaklaşık 80 etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bremen Sosyal ve Entegrasyon Senatörü Dr. Claudia Schilling, "Göç, uzun zamandır kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Gelecekte buna daha fazla ihtiyaç duyacağız ve insanlara, kültürlerine, düşüncelerine, inançlarına açılmalıyız," sözleriyle halkı etkinliklere katılmaya davet etti.

Etkinlikler 6 Kasım Çarşamba günü saat 15.00’te Bürgerschaft Binası'nda düzenlenecek açılış töreni ve tartışma oturumuyla resmi olarak başlayacak. Bremen Meclis Başkan Yardımcısı Sahhanim Görgü-Philipp ve Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte konuşmalar yapacak. Ardından, Sosyal ve Entegrasyon Senatörü Dr. Claudia Schilling, göçle ilgili soruların tartışılacağı oturumda yer alacak.

Etkinliklerin Öne Çıkan Konuları

Etkinlikler kapsamında "Mültecilik Hakkında Gerçekler", "Göçmen Kadınların Dünü ve Bugünü", "Konuk İşçilerin Çocuklarının Tanıklıkları" ve "Almanya’nın Kolonyal Tarihi" gibi konular ele alınacak. Ayrıca, Bremerhaven'de "Memleketten Uzakta Kök Salmak – Bremerhaven'deki Türk Göçmen Kadınlar" adlı sergi de gerçekleşecek. Afrika Ağı Bremen tarafından 1 Kasım’da düzenlenecek "Kültürel Lezzet Yolculuğu" ise katılımcılara Batı Afrika’nın acılı "Meat Pie"larından Rus "Pelmeni" ve Hint "Samosa"larına kadar çeşitli lezzetleri sunacak.

Etkinlik Süresi Uzatıldı

Bremen Göç ve Entegrasyon Sorumlusu Nadezhda Milanova, bu yıl Entegrasyon Haftası etkinliklerinin 14 güne yayıldığını belirterek, "Geçmişte etkinliklerin aynı anda yapılması rekabet yaratıyordu. Bu yıl katılımı artırmak için süreyi genişlettik," dedi.

Senatör Dr. Claudia Schilling, Entegrasyon Haftaları'nı göç konusuna dair farkındalık yaratmak için değerlendireceklerini belirterek, "Göçmen iş gücü, şu an Federal Almanya tarihinde hiç olmadığı kadar önem taşıyor. Örneğin, 2015’te Almanya’ya gelen erkek mültecilerin yüzde 86’sı, sekiz yıl sonra 2023 itibarıyla bir işte çalışıyor," dedi.

Tüm etkinlikler ücretsiz olup, detaylı programa www.welcometobremen.de/integrationswochen adresinden ulaşılabilir.

 

www.gazetehamburg.com



CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

KL!CK Kindermuseum Geçici Adresinde Kapılarını Açtı

Çağdaş Suseven ve Ayta Sözeri’den Müzik Dolu Unutulmaz Gece!

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Rize’de Kadın Projelerine Destek Ziyareti Gerçekleştirdi

FC St. Pauli Bundesliga’ya Derbi Rüzgârıyla Başlıyor

FC St. Pauli Orta Sahasını Güçlendirdi: Joel Chima Fujita Kadroya Katıldı

Elias Saad Bundesliga Yolunda: FC St. Pauli’den FC Augsburg’a Transfer Oldu

Hamburg-Harburg’da Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Zanlı Gözaltında

St. Pauli’de Kayıp Alarmı: 65 Yaşındaki Janusz Jan Karpinski Her Yerde Aranıyor

Almanya'da meclis kira freninin 2029 sonuna kadar uzatılmasını onayladı

Almanya'da hastanelerin iflas riski artıyor

Senatodan Onur Gecesi: Yurt Dışı Görevdeki Kahramanlara Teşekkür

Belit Onay’dan MHH’ye Raylı Sistem Çağrısı: “Yüzyıl Projesine Ulaşım Yakışır”

Hannover’de Havuzda Şiddet Olayı: Belediye Başkanı Onay’dan Sert Tepki

Hamburg-Barmbek-Nord’da Yağma Suçuna Karışan İki Şüpheli Aranıyor

Bremerhaven'de Kadın Sığınmaevi Dolu: Şiddet Mağdurları Geri Çevriliyor

Freude über den Abschluss: Internationale Studierende feiern ihren Abschluss in Ankara

Kieler Woche 2025: Güvenli ve Huzurlu Bir Festival Devam Ediyor

Hamburg’da Dijital Günü: Vatandaşlar Dijital Hizmetlere Hazırlanıyor

Hamburg Barmbek-Nord’da Tehdit Olayı: Polis Şüpheliyi Arıyor

Almanya’da geçen yıl mağazalardan 3 milyar avroluk hırsızlık yapıldı

Ahmet Kerim Matur’dan Duygusal Bir Çağrı: “Gel Yarim” Yayında

Hamburg’daki Okul ve Kreşlerde Radon Değeri Güvenli Sınırların Altında

Hamburg’da Kuzey Almanya Konut Zirvesi: Beş Eyaletten Yapı Devrimi Çağrısı

Hamburg’da Aşırılıkçılıkla Mücadelede Odak Noktası: “Tehdit Bütün Cephelerden Geliyor”

Sol Parti: "Demokrasiye En Büyük Tehdit Aşırı Sağdan Geliyor"

Yükleniyor