Tarih: 06.04.2024 16:47

Bodrum'da Turizm Sezonu Hareketlendi: Yerel Seçimlerin Ardından İyimser Beklentiler Artıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Bodrum'un turizm sezonu, yerel seçimlerin olumlu atmosferiyle birlikte hareketlendi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, sektördeki gelişmeleri değerlendirerek 2024 sezonunun yoğun geçeceğini belirtti. Girgin, yerel seçimlerin demokratik bir ortamda tamamlanmasının ardından oluşan olumlu hava ile birlikte yeni sezon beklentilerinin yükseldiğini ifade etti.

Girgin, hem iç pazar hem de yurt dışından gelen tatilcilerin Bodrum'da piyasayı canlandırdığını ve Nisan ayında özellikle sahil bandındaki otellerde yüksek doluluklar yaşandığını aktardı. Ayrıca, Ramazan Bayramı ve yurt dışı uçuşlarının başlamasıyla birlikte bu hareketliliğin arttığını belirtti. Bodrum'a gelen yerli ve yabancı turistlerin, hem otel hem de kendi evlerinde konaklayarak şehir ekonomisine canlılık kattığını dile getirdi.

Turizm sektöründe farklı fiyat alternatifleriyle konaklama imkanı bulunduğunu vurgulayan Girgin, sezonun giriş ve çıkış aylarında uygun fiyatlarla konaklamanın mümkün olduğunu söyledi. Ayrıca, döviz kurlarının stabil seyrettiğini ancak yaz aylarına doğru yeniden yükselmesinin beklendiğini ifade etti. Bununla birlikte, yaz sezonunda yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşılacağını öngördü.

Girgin, vatandaşların bayram dönemi için son dakika fırsatlarına, yaz dönemi için ise hala devam eden erken rezervasyon fırsatlarına göz atmalarını tavsiye ederek, rezervasyon koşullarına dikkat ederek güvenilir noktalardan rezervasyonlarını tamamlamalarının önemine dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —