Almanya'da Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, ülkesinde aşı önceliği sıralamasının mayısta kaldırılmasını istedi.
Söder, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, aşı kampanyasının hızlandırılmasını talep ederek, katı aşı önceliği sıralamasını hızlı şekilde sonlandırılması gerektiğini belirtti.
Şimdiye kadar verilen aşı randevularının tamamlandıktan sonra tüm aşıların herkes için serbest bırakılmasını talep eden Söder, "Bu en iyisi mayısta yapılmalıdır. Aşı bürokrasisi aşı başarasını yavaşlatıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Yeterince aşı bulunması durumunda 16 yaşından büyük öğrencilerin de aşı kampanyasına dahil edilmesini isteyen Söder, özellikle bu yaş grubunda vaka sayılarının yüksek olduğunu kaydetti.
Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz da normale dönüş konusunda bir yol haritasının hazırlanmasını istedi.
26 Eylül'de yapılacak genel seçimlerde Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı olan Scholz, "İnsanlar tatillerini planlamak istiyor. Bu ne zaman netlik kazanacak?" sorusuna, "Enfeksiyon sayıları istikrarlı düştüğünde ve aşılama arttığında. Mayıs sonunda güvenilir açıklama yapabilecek durumda olmamız gerektiğini düşünüyorum. Hükümet olarak bizim o zaman yaz için net ve cesur açılış adımları belirlememizi istiyorum." şeklinde cevap verdi.
Tamamen aşılananlara kısıtlamalarda kolaylıklar sağlanması planlanıyor
Bu arada Almanya Başbakanı Angela Merkel ve eyalet başbakanları yarın aşılama kampanyasındaki ilerlemeyi ve tamamen aşı olanların durumunu görüşecek.
Alman Haber Ajansı'nın haberine göre, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yarınki toplantıda görüşülecek taslakta, tamamen aşılananlara ve yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanıp iyileşenlere temas ve dışarı çıkma kısıtlamalarında kolaylıklar sağlanması planlanıyor.
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn nisan başında, ikinci aşıyı olanların belirli özgürlüklere kavuşabileceğini belirterek, "Tamamen aşılananlar gelecekte negatif test sonucuna sahip olanlar gibi muamele görebilecek." ifadesini kullanmıştı.
Bayerisch-Türkisches Forum e.V., Münih’te Kuruldu
Türkiye Tatili Kabusa Döndü: 28 Yaşındaki İngiliz Anne Öldü, Kalbi Kayboldu
Hamburg Merkez Tren Garı’ndaki Bıçaklı Saldırının Detayları Ortaya Çıkıyor
Süleyman Taşköprü Anıldı: NSU Cinayetlerinde Gerçekler Aydınlatılsın Çağrısı
Münih’te “Kadıncıklar” Tiyatro Oyunu Ayakta Alkışlandı
Hamburg’daki Saldırı Sonrası Destek Hattı Açıldı
Hamburg’da Ağır Yağma Soruşturması: Polis Şüphelileri Arıyor
Hamburg Merkez Tren Garı’ndaki Saldırıda 18 Kişi Yaralandı
Lübeck Polisi 51 Yaşındaki Zanlının Peşinde
“Türkçenin Geleceği Okulda Şekillenmeli!”
Trend değişti: Hamburg’da yeniden daha fazla konut inşa ediliyor
Yunus Şevik’ten Guinness’e Korku Dolu Başvuru
David Nemeth, St. Pauli ile Yola Devam Ediyor
Imhof: „Dieses Weiter-so ist ein Besser-so für Hamburg“
Hamburg’da “Aynı Yolda Devam” Tartışması: Yeşillerden Güven ve İstikrar Mesajı
Hannover'den Yeşil ve Sosyal Yatırımlara 250 Milyon Euroluk Dev Adım
Hannover platziert erneut erfolgreichen „Green & Social“-Schuldschein über 250 Millionen Euro
Almanya’da Sol Parti’den Bakım Krizi İçin Somut Adım: "Bremen Modeli Hamburg’da Uygulansın"
Linke fordert Hamburger Modellprojekt nach Bremer Vorbild: Pflegekräfte zurückgewinnen
Festnahme im Bremer Hauptbahnhof: Gesuchter Sexualstraftäter nach über einem Jahr gefasst
Bremen Merkez İstasyonu'nda Cinsel Saldırı Zanlısı Yakalandı
Aydan Özoğuz übernimmt Vorsitz im Bundestagsausschuss für Sport und Ehrenamt
Aydan Özoğuz’a Yeni Görev: Bundestag’da Spor ve Gönüllülük Komitesi Başkanlığına Seçildi