BAŞKAN SOYER, ÇEŞME'DEKİ YATIRIMLARI İNCELEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son dört yılda 1 milyar liranın üzerinde yatırım yaptığı Çeşme’de İZSU ve İZBETON'un devam eden çalışmalarını inceledi. Çeşme'nin bir dünya markası olduğunu belirten Başkan Soy

Medya 22.05.2023 15:25:27 0
BAŞKAN SOYER, ÇEŞME

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son dört yılda 1 milyar liranın üzerinde yatırım yaptığı Çeşme’de İZSU ve İZBETON'un devam eden çalışmalarını inceledi. Çeşme'nin bir dünya markası olduğunu belirten Başkan Soyer, “Çeşme bizim için yeryüzündeki cennet. 10 Haziran'da buradaki çalışmalarımız tamamlanacak. Böylelikle Çeşme’nin geleceğini kurtarmış olacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU ve İZBETON A.Ş. tarafından Çeşme’de yürütülen çalışmaları inceledi. Başkan Tunç Soyer’e Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.

“ON YILLARIN SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZDÜK”

Başkan Soyer, ilk olarak Ilıca'da İZSU tarafından yürütülen içme suyu projelerini inceledi. Çeşme'nin bir dünya markası olduğunu belirten Başkan Soyer, “Buna toz kondurmamamız gerekiyor. O nedenle belki 40-50 yıldır dokunulmamış altyapıya el atıyor ve yeniliyoruz. Çeşme’nin yaz nüfusu 1 milyonu buluyor. Biz planlamayı yaparken 1,5 milyon nüfusa göre yaptık. Bugünkü Çeşme nüfusunun bir buçuk katı nüfusu kaldıracak şekilde altyapıyı yeniliyoruz” dedi.

ÇEŞME TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI

Çeşme programı kapsamında ayrıca İZBETON A.Ş.’nin asfalt ve yol çalışmalarını da inceleyen Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Çeşme tarihinin en büyük yatırımını gerçekleştirdik. 1 milyar liranın üzerinde bir yatırım yaptık. Hem Fransız Kalkınma Ajansı’ndan hem Avrupa İmar Kalkınma Bankası’ndan aldığımız desteklerle dev bir yatırımı tamamlamış olacağız. 10 Haziran tarihi çok önemli bir tarih. Okullar kapanmadan tüm bu çalışmayı sonlandırmak gibi bir hedefimiz var. Tüm yollarda kilit parke taş, asfalt serim, yama tamiratı ile beton kaplamalarını 10 Haziran’a kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle tüm vatandaşlarımızın affına sığınıyoruz. Başka türlüsü yapılamazdı. Bu kadar dev bir yatırım kazıp dökmeden mümkün değildi ama sonuna geldik. Bu çalışmalar yürütülürken vatandaşlarımız sıkıntı çekti; biliyoruz. Çok kısa süre içinde çalışmaları tamamlayacağız. Dahası Çeşme’nin geleceğini kurtarmış olacağız. Çeşme’nin nefes alacağı, rahat edeceği bir çözümü getirmiş oluyoruz. Belki on yılların problemi kökten çözülmüş olacak. Önümüzdeki on yıllara da Çeşme’nin rahat edeceği bir kent bırakacağız. Çeşme bizim için dünya markası ve yeryüzündeki cennet. Çeşme'yi bu unvanına layık şekilde geleceğe taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEV ADIMLAR ATILDI GURURLUYUZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçesine yönelik hizmetlerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu aktaran Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise dev adımlar atılmasından gurur duyduklarını belirtti. Başkan Oran, “Hem kanalizasyon, atık su hem içme suyumuzda çok ciddi, büyük yatırımlar yapıldı. 90 kilometreye yakın yol kazıldı ve boru döşendi. Yollarla ilgili halkımızda mağduriyet oluştu biliyoruz ama biz onları susuz bırakmamak, denizi kirletmemek için bu yatırımları yaptık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Yürütülen faaliyetlerle ilgili teknik bilgi veren İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu da iletim hatlarının yenilendiğini, kanalizasyon ve arıtma çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.

İZSU'DAN DEV İÇME SUYU YATIRIMI

İZSU Genel Müdürlüğü 2020 – 2023 yılları arasında ilçede 327 kilometre içme suyu şebekesi döşedi. Ardıç (Paşalimanı), Alaçatı, Celal Bayar, Ilıca, Boyalık, Altınyunus, Musalla, Fahrettinpaşa, Çakabey mahallelerinde çalışmalar tamamlandı. 33,6 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı yenilendi. 54 kilometre uzunluğunda dere temizliği yapıldı. Dalyan, Çeşme merkez, Çiftlik, Altınkum, Ovacık, Pırlanta bölgelerinde 300 kilometre uzunluğunda 3. Etap İçme Suyu Şebekesi inşaatı sürüyor.

ASFALT ÇALIŞMARI SÜRÜYOR

Fen İşleri Daire Başkanlığı ve İZBETON, son dört yılda ilçeye 90 bin ton asfalt döktü. 663 bin metrekare parke kaplama ve 207 bin metrekare sathi kaplama yapıldı. İZSU'nun çalışmalarını tamamladığı yollarda asfalt serimi sürüyor.

 

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

Mahkeme, Sol Parti’nin Görüşünü Doğruladı: “Verfassungsschutz Sağ Ağı Koruyor” İfadesi Yasaya Uygun

Selin Sayek Böke Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkan Vekilliğine Seçildi

Hamburg-Nord’da Tarih Atölyesi Krizi: Die Linke’den “Kültür Savaşı” Suçlaması

SunExpress’te Üst Düzey Değişim: Marcus Schnabel CEO Koltuğuna Oturuyor

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Lübeck’te 39 Yaşındaki Krzysztof K. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumundan Samet Yılmaz’a Tebrik: “Kiel İçin Yeni Bir Dönem”

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

Yükleniyor

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

  • Pazartesi 10.2 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Salı 10.2 ° / 4.2 ° false
  • Çarşamba 11.4 ° / 3.7 ° Güneşli