Bakan Şimşek ''Türkiye’nin önünü menfur saldırılarla kesemezler''

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin uzun süredir terörle mücadele ettiğine işaret ederek, Ankara’daki gibi menfur saldırıların yabancı yatırımcıları uzun vadede olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

13.10.2015 23:39:38 0
Bakan Şimşek
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin uzun süredir terörle mücadele ettiğine işaret ederek, Ankara’daki gibi menfur saldırıların yabancı yatırımcıları uzun vadede olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.
 
Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Kiel kentindeki Dünya Ekonomi Sempozyumu adlı forumun Danışma Kurulu toplantısına katılmak üzere Almanya’da bulunan Maliye Bakanı Şimşek, Hamburg’da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) düzenlediği basın toplantısına katıldı.
 
Bakan Şimşek, ''Türkiye uzun süredir terörle mücadele ediyor. Ankara’daki gibi menfur saldırılar yabancı yatırımcıları uzun vadede olumsuz etkilemeyecektir''dedi. Şimşek, terör saldırıların geçici olumsuz yansımaları olsa da bu tür tek tük olayların yabancı yatırımcıyı ürkütmeyeceğini vurguladı.
 
Bakan Şimşek, "Türkiye’nin terörle mücadelesi yeni değildir. Türkiye, çok uzun bir süredir terörle mücadele ediyor. Bunun yansımaları geniş çerçevede kalıcı olursa daha olumsuz olabilir ama tek tük olaylar kalıcı etki bırakmaz. Terörle mücadele ayağını güçlü tutarken Türkiye’deki yatırım ortamını iyileştirmeye, daha cazip kılmaya ve bunun için gerekli reformları yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Dünya ülkelerinin birbirleriyle rekabet içinde olduğunu belirten Şimşek, bu tür terör saldırılarının Türkiye’nin siyasi istikametini belirleme çabası olabileceğini de kaydetti.
 
Türkiye’de siyasi istikrarın olması ve reformların hayata geçirilmesinin belirleyici olduğunu hatırlatan Şimşek, "Türkiye açısından esas belirleyici olan, siyasi belirsizliğin azalması, reformların hayata geçirilmesi, Türkiye’nin orta-uzun vadeli görünümünün olumluya dönüştürülmesi ve projelerle bu sürecin desteklenmesidir" diye konuştu.
 
- Türkiye'yi itibarsızlaştırma yönünde bir kampanya var
 
Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğuna dikkati çeken Şimşek, "Etrafımız adeta ateş çemberi. Ortadoğu’da uzun süredir kaos yaşanıyor ve Türkiye de doğal olarak bu gelişmelerden etkilenebiliyor. Genel olarak Türkiye de o bölgelerle birlikte anıldığı için bir risk primi olması doğaldır ama bu tür tek tük olayların kalıcı izler bırakacağına inanmıyorum" şeklinde konuştu.
 
 Şimşek, Türkiye’nin bu zor coğrafyada uzun süredir insani, ahlaki ve ilkeli bir duruşu olduğunu dile getirerek bundan dolayı Türkiye’yi itibarsızlaştırmaya, algısının bozulmasına yönelik küresel ölçekte devam eden güçlü bir kampanya olduğunu söyledi.
 
Ancak bu tür kampanyaların hedefini bulamayacağını anlatan Şimşek  ''Fakat temeller sağlam olduğu için bunda başarılı olamayacaklardır" dedi.
 
Avrupa'nın yaşadığı sığınmacı krizine de değinen Şimşek, Avrupa’da bugün yüzbinlerle sınırlı sığınmacı sayısı sorun olarak ortaya çıkarken Türkiye’nin etnik kökenine ve inancına bakmaksızın 2 milyondan fazla sığınmacıyı misafir ettiğini de hatırlattı.
 
Sığınmacı konusuna Avrupa gibi ekonomik pencereden bakmadıklarını söyleyen Şimşek, "Biz aslında bu konuda dünyaya ve Batı'ya insanlık dersi verdik, veriyoruz. Avrupa’daki sıkıntı, yabancılara karşı katı tutum olması ve düşmanlığa varacak derecede yaklaşımlardır. Ülkemizi güçlü kılan faktörlerden biri ise dışarıdan gelen insanlara açık olmamızdır. Biz olaylara hep insani pencereden baktık ama bazı durumlarda yanlış algılar oluşturularak istismar edildiğimiz durumlar da yaşandı, yaşanıyor" diye konuştu.
 
- Siyasi istikrar Batı ile arayı hızla kapatmaya devam edecek
 
Türkiye’nin dış politikasının en önemli boyutunun Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecinin tamamlanması olduğunu anlatan Şimşek, "Bizim bu konuda vazgeçmemiz söz konusu değildir. Zira mesele, Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve bir çok açıdan değişimi-dönüşümüdür. Bu sürece Türkiye’nin demokratik, kurumların kalitesi ve hukuk ilkeleri anlamında dünyanın en gelişmiş standartlarını yakalama süreci olarak bakıyoruz AB ne kadar dirense de, olumsuz baksa da biz ülkemizin ve vatandaşlarımızın menfaati için bu standartları yakalayacağız" dedi.
 
Son bir kaç yılda kaynağı belli olan sorunlar ve olumsuz gidişatın 10 yıl önceki muazzam çıkışı örtemeyeceğini hatırlatan Şimşek, "1 Kasım seçimleriyle Türkiye güçlü bir AK Parti hükümetiyle yoluna devam eder ve bunun sonucunda da reform programları uygulanırsa, Türkiye yeniden yüksek büyüme patikasına oturacak ve Batı ile arayı hızla kapatmaya devam edecektir" şeklinde  konuştu.
 
Toplantıya Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu katıldı

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

Mahkeme, Sol Parti’nin Görüşünü Doğruladı: “Verfassungsschutz Sağ Ağı Koruyor” İfadesi Yasaya Uygun

Selin Sayek Böke Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkan Vekilliğine Seçildi

Hamburg-Nord’da Tarih Atölyesi Krizi: Die Linke’den “Kültür Savaşı” Suçlaması

SunExpress’te Üst Düzey Değişim: Marcus Schnabel CEO Koltuğuna Oturuyor

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Lübeck’te 39 Yaşındaki Krzysztof K. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumundan Samet Yılmaz’a Tebrik: “Kiel İçin Yeni Bir Dönem”

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

Yükleniyor

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

  • Pazartesi 10.2 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Salı 10.2 ° / 4.2 ° false
  • Çarşamba 11.4 ° / 3.7 ° Güneşli