Bakan Ersoy 'yurt dışından Türkiye'ye seyahatlerde PCR testi konusu'nu pazartesi netleştireceklerini söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya'dan Türkiye'ye seyahatlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) PCR testi konusunda, 'Bu konu gündemimizi geldi.

Almanya 27.05.2021 20:53:43 0
Bakan Ersoy
Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri  Ersoy, Almanya 'dan Türkiye 'ye seyahatlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) PCR testi konusunda, "Bu konu gündemimizi geldi. Biz pazartesi günü bunu netleştiririz diye düşünüyorum. Avrupa'da uygulamaların Türkiye'de geçerli olması gerekiyor. Bizim görüşümüz bu." dedi.

Bakan Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile geldiği Almanya'nın başkenti Berlin 'de muhataplarıyla yaptığı görüşme sonrasında, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Almanya Enerji ve Ekonomi  Bakanı Peter Almaier ve Alman hükümetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiss ile toplantı yaptıklarını anlatan Ersoy, "Öncelikli olarak güvenli turizm seyahati için Türkiye'nin yaptıklarını tekrar kendilerine anlattık." diye konuştu.

Türkiye'de güvenli turizm sertifikalarının geçen yıl başlatıldığını belirten Ersoy, "Çok olumluydu. Bu sene bu çalışmalar genişletildi. Daha yaygın bir şekilde turizm ile ilgili tabana yayıldı. Aşılamayla ilgili gelişmeleri kendilerine anlattık. Yoğun bir şekilde aşılama haziran itibarıyla Alman aşısı olan BioNTech ile hızlanmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Ersoy, Almanya'dan Türkiye'ye seyahatlerde, PCR testi istenmesi konusunun Alman mevkidaşı ile gündeme geldiğini belirterek şöyle devam etti:

"Bu konu gündemimize geldi. Biz pazartesi günü bunu netleştiririz diye düşünüyorum. Avrupa'da uygulamaların Türkiye'de geçerli olması gerekiyor. Bizim görüşümüz bu. Biliyorsunuz Avrupa Birliği geçen hafta aşılanmış vatandaşlardan aşı belgesi dışında başka herhangi bir belge istenmemesi kararı aldı. Onlar Green-Pass-Yeşil Belge diyorlar. O belgelerin hepsiyle ilgili başvurularımızı yaptık. Bugünde Türk ve Alman sağlık bakanlığının yetkilileri bununla ilgili konuşuyor. Dediğim gibi Almanya'da uygulamaların hemen hemen hepsi Türkiye'de geçerli olacakmış gibi biz hazırlıyoruz. Bu iş fazla uzamaz. Bu hafta içinde hepsi netleşir. Onların aldığı kararlara Türkiye'yi de uyumlu hale getireceğiz."

Sağlık Bakanlığı  ile Almanya Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, bugün çevrim içi bir toplantı düzenlediklerini aktaran Ersoy, "Onlar da ihtiyaç duydukları verileri birbirleriyle paylaşıyorlar. Zamanlama açısından iyi oldu. Almanya yarın ve ertesi gün ülke seyahat sınırlamaları ile güncelleme yapacak. O açıdan zamanlamamız iyi oldu diye düşünüyorum. Alman meslektaşlarımızda aslında bu trafiğin bir an hızlı başlamasını istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ersoy, Almanya ile Türkiye arasındaki köklü ilişkilere atıfta bulunarak "Çok fazla sayıda Türk vatandaşı Almanya'da yaşıyor. Onlar doğal tatil trafiği olarak Türkiye'yi kullanıyorlar. Bu sadece Almanların Türkiye'de tatilleri geçirmesi açısından değil, Almanya'daki yerleşik Türk vatandaşlarının da Türkiye seyahatlerinin koordine edilmesinin açısından çok çok önemli. Bütün bunlara baktığımız zaman bu trafiği güvenli bir şekilde sağlamamız gerekiyor. Bilgi alışverişini yaptık. Onlar diğer ilgili bakanlıklar verdiğimiz verileri değerlendirip yarın öbür gün belli gelişmeler olacak diye düşünüyorum." dedi.

"Fiyat tatmin dediğiniz zaman Avrupa'da kıyasladığınız zaman en iyi durumda olan Türkiye"

Türkiye'nin her şey dahil konseptiyle çalıştığını vurgulayan Ersoy, Türkiye'nin aile tatili konusunda öncelikli olduğunu kaydetti.

Ersoy, Türkiye'nin Avrupa'da İspanya , İtalya ve Yunanistan  gibi diğer tatil bölgelerine göre fiyat tatmin oranında en iyi durumda olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Türkiye ucuz bir ülke mi? Hayır, o kadar ucuz bir ülke değil ama fiyat tatmin oranı olarak çok yüksek bir ülke. O açıdan Alman vatandaşları bunun farkında. Gerekli trafik güvenliği sağlandıktan sonra zaten Türkiye'de hızlı bir trafik akışı olacağını biz düşünüyoruz. Turizm Geliştirme Ajansı birlikte geçen seneden itibaren çok yoğun tanıtım başladı. Etkili de tanıtım yapılıyor. Türkiye'nin artık belli noktalarda belli ürünlerle değil, birçok ürünüyle pazarda yer buluyor. Kültür, sanat, gastronomi, bisiklet yolları ve cruise vs. aklınıza gelebilecek birçok noktada deniz kum güneş dışında talep alan bir ülke oldu. O açıdan trafiği başlattığımız zaman Türkiye açısından hızlı bir çıkış bekliyoruz. Fiyat tatmin dediğiniz zaman Avrupa'da kıyasladığınız zaman en iyi durumda olan ülke. Bunu da Alman turistler çok iyi biliyor farkındalar."

"Son 40 günlük bir sıkıntı çekildi ama sonuçlar Avrupa tarafından da çok tatmin edici görülüyor"

Türkiye'de yakın geçmişte uygulanan Kovid-19 kısıtlamalarının sonuçları konusunda ise Ersoy, şunları kaydetti:

"Son 40 günlük bir sıkıntı çekildi ama sonuçlar Avrupa tarafından da çok tatmin edici görülüyor. Vakalardaki hızlı düşüş ve bunun bu şekilde korunuyor olması gidişatın böyle olması dikkatlerini çekiyor. Bir şeyi özellikle vurguladık. Türkiye genelinde ciddi düşüş var tatil bölgelerinde yüzde 50 daha da düşüş var. Avrupa'nın istediği hedeflere çok yaklaşmış durumdayız. Onların da dikkatini çekmiş durumda. Türkiye'deki Sinovac aşısı ile Avrupa Birliği'nden (AB) bir karar çıkmış değil, reddetmiş değiller. Sadece gerekli verileri topluyorlar. Kısa süre içerisinde AB onunla ilgili kararını da verir diye düşünüyorum."

Hamburg-Viyana ICE Treninde Balta ve Çekiçli Saldırı: Üç Kişi Yaralandı

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

CDU Hamburg: Elektrik Vergisi Düşürülmeli, Halk ve Ekonomi Rahatlatılmalı

Almanya'nın Saksonya eyaletinde çıkan orman yangınından dolayı bir mahalle tahliye edildi

Hamburg-Lurup’ta 44 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Moisling’in Kalbi 55 Yaşında: Haus der Mitte’de Büyük Kutlama

Bavyera ile Türkiye Arasında Sağlık Diplomasisi Güçleniyor

Hamburg’a “Herkes İçin Tuvalet” Geliyor

Philipp Treu, Freiburg’a Transfer Oldu: Avrupa Hayaline Bir Adım Daha Yaklaştı

Dikkat! Düşük Gelirliler için Radyo-TV Vergisinden Muafiyet Mümkün

Hamburg’dan Geleceğe Akıllı Yatırım Hamlesi: Borç Freni Reformu Meclisten Geçiyor

Hannover’de Şehir Spora Açıldı: Bewegungs(t)räume 2025 Başladı

Groß-Sand Hastanesi İçin Umut Işığı: Linke ve CDU’dan Halkın Katılımına Açık Oturum Hamlesi

CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

KL!CK Kindermuseum Geçici Adresinde Kapılarını Açtı

Çağdaş Suseven ve Ayta Sözeri’den Müzik Dolu Unutulmaz Gece!

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Rize’de Kadın Projelerine Destek Ziyareti Gerçekleştirdi

FC St. Pauli Bundesliga’ya Derbi Rüzgârıyla Başlıyor

FC St. Pauli Orta Sahasını Güçlendirdi: Joel Chima Fujita Kadroya Katıldı

Elias Saad Bundesliga Yolunda: FC St. Pauli’den FC Augsburg’a Transfer Oldu

Hamburg-Harburg’da Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Zanlı Gözaltında

St. Pauli’de Kayıp Alarmı: 65 Yaşındaki Janusz Jan Karpinski Her Yerde Aranıyor

Almanya'da meclis kira freninin 2029 sonuna kadar uzatılmasını onayladı

Almanya'da hastanelerin iflas riski artıyor

Senatodan Onur Gecesi: Yurt Dışı Görevdeki Kahramanlara Teşekkür

Belit Onay’dan MHH’ye Raylı Sistem Çağrısı: “Yüzyıl Projesine Ulaşım Yakışır”

Yükleniyor

Hamburg-Viyana ICE Treninde Balta ve Çekiçli Saldırı: Üç Kişi Yaralandı

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

CDU Hamburg: Elektrik Vergisi Düşürülmeli, Halk ve Ekonomi Rahatlatılmalı

Almanya'nın Saksonya eyaletinde çıkan orman yangınından dolayı bir mahalle tahliye edildi

Hamburg-Lurup’ta 44 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Moisling’in Kalbi 55 Yaşında: Haus der Mitte’de Büyük Kutlama

  • Cuma 29.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.1 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 35.2 ° / 18.8 ° Güneşli