Tarih: 10.04.2021 00:48

Azerbaycan Konferansı’nda son gelişmeler ele alındı

Facebook Twitter Linked-in

Dünya Türk Yazarlar Birliği (DTYB), Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) ve Tarafsız Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) ile işbirliği ile “Azerbaycan” başlıklı konferans düzenlendi.
Karabağ Savaşı’nın konuşulduğu konferansın moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk gerçekleştirirken Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Karabulut, Dünya Türk Yazarlar Birliği Başkanı Salih Kurt, Humbod Üniversitesi Diplomalı Pedagog, Eğitim Bilimci Abdulkadir İnaltekin konuşma yaptı.

Zengilan’daki gazetecilere rehberlik eden Azerbaycanlı Gazeteci Asif Memmodov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, konferansa telefon görüşmesi ile katılım sağladı.

İnaltekin, araştırma komisyonu kurucu üyesi oldu

Konferansa telefonla bağlanan, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığınca görevlendirilen Ekoloji Bakan Yardımcısı Firdovsi Əliyev de Dünya Türk Yazarlar Derneği Başkanı Salih Kurt’tan Karabağ Savaşı ile ilgili Türkiye ve Azerbaycan arasında ortak bir komisyon kurulması isteğinde bulundu.

Kurt, komisyon için çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.

İnaltekin’in, konferans sonucunda yapılan girişimlerle kurulan araştırma komisyonunun kurucu üyesi seçildiği belirtildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —