VİYANA (AA) - Avusturya Meclisi'nin İkinci Başkanı Karlheinz Kopf, kapalı oturumlarda milletvekillerinin sosyal paylaşım ağı Twitter'ı kullanmasının yasaklanmasını öngören bir yasa teklifi verdi.
Kopf, teklifinde, parlamento içindeki gizlilik kurallarının teknolojik gelişmelere göre yeniden tasarlanması gerektiğini savundu. Kapalı meclis görüşmeleri sırasında sosyal medya üzerinden bilgi paylaşımının doğru olmadığını belirten Kopf, kapalı oturumların amacının uzlaşma sağlamak olduğunu ve dışarıya bilgi gönderilmesinin uzlaşma sağlama amacını tehdit ettiğini ileri sürdü.
Gerekçe olarak devletin ekonomik çıkarlarının tehdit altında olmasını ve devletin ciddi zarar görme ihtimalini gösteren Kopf, yüksek gizlilik düzeyli bilgi ve belgelerin korunmasının şart olduğunu kaydetti.
Teklife göre, meclis oturumları genel olarak kapalı yapıldığı için milletvekillerine geniş kapsamlı Twitter yasağı öngörülüyor. Muhalefet partileri ise teklifin kurumların şeffaflaşmasına engel olacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor.
Yeşiller ve Stronach Ekibi partileri, teklifin halkın haber alma özgürlüğüne darbe olacağını ve yolsuzlukları artıracağını savunuyor.
Lübeck’te Tarihi Karstadt Binası Eğitim Merkezi Oluyor
Hamburg-Eppendorf’ta 53 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor
İhsan Tarakçı’nın Yeni Romanı “Kül” Okurla Buluşmaya Hazırlanıyor
Hamburg Bürgerschaftı’nda AfD Tartışması: “Yasak Süreci Daha Fazla Geciktirilmemeli”
Hamburg’da Cezaevi Personeline Sağlık Güvencesi: Heilfürsorge Geliyor
Hamburg’da Kar Alarmı: Cenazeler ve Definler Geçici Olarak Durduruldu
Hamburg’da Kar Engeli: St. Pauli – Leipzig Maçı İptal Edildi
Hamburg Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Kar Uyarısı: Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın
Hamburg’da Mülteciler Aylarca Bekliyor: Temel Yardımlar İçin 3,6 Ay Gecikme