- Barcelona Şampiyonlar Ligi kupasını UEFA Başkanı Michel Platini'nin elinden aldı
- Katalan temsilcisi, 'Devler Ligi'nden 5. kez zaferle ayrılırken, sezonu 3 kupayla kapadı
UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus'u 3-1 yenen Barcelona, tarihinde 5. kez kupaya uzanırken, sezonu 3 kupayla kapadı.
Maçın ardından düzenlenen törenle Barcelona, kupasını UEFA Başkanı Michel Platini'nin elinden aldı. Kupa töreninde ilk olarak maçın hakemi Cüneyt Çakır ve yardımcılarına ardından finalist takım Juventus'un oyuncularına ve teknik heyetine madalyaları takıldı.
Podyuma son olarak çıkan Barcelonalı futbolculara ve teknik kadroya madalyaları takıldıktan sonra Platini, kupayı Barcelona'nın birinci kaptanı Xavi Hernandez'e verdi. Defans oyuncusu Gerard Pique ise uğur getirmesi amacıyla kale filelerini sökerek yanına aldı.
Barcelona, bu sezon ligde ve İspanya Kral Kupası'nda mutlu sona ulaşmasının ardından Şampiyonlar Ligi'nden de zaferle ayrıldı. 2008-09 sezonunu da 3 kupayla kapatan Katalan temsilcisi, bunu 2 kez başaran tek takım olarak da futbol literatürüne adını yazdırdı.
Katalan temsilcisi, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 8. finalinde 5. kez kupayı kaldırma başarısı gösterdi. 1991-92 sezonunda, o zamanki adıyla UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Sampdoria'yı 1-0 yenen Barcelona, 2006'da Arsenal'i 2-0, 2009 ve 2011'de karşılaştığı Manchester United'ı ise sırasıyla 2-0 ve 3-1 mağlup ederek kupayı müzesine götürmüştü.
- Turnuvanın 3 gol kralı oldu
Juventus karşısında fileleri sarsan Neymar'ın yanı sıra Lionel Messi ve Real Madridli Cristiano Ronaldo, toplamda 10 golle turnuvanın gol kralı oldu.
Arjantinli yıldız ise 2009, 2010, 2011 ve 2012'nin ardından 5. kez "Devler Ligi"nde gol krallığı unvanını elde etti.
Karşılaşmada ikinci yarıda oyuna giren Xavi, "Devler Ligi"nde 151. kez forma giyerek turnuva tarihinde en çok forma giyen oyuncu unvanını paylaştığı Real Madrid kalecisi Iker Casillas'ın yeniden önüne geçti.
Frankfurt’ta 8 Yaşındaki Noah Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor
Anadolu Açık Öğretim Fakültesi Batı Avrupa Güz Yarıyıl Arasınavları Münih’te Gerçekleştirildi
Almanya’dan Tarihe Saygı: Konrad Adenauer İçin Özel 2 Euroluk Para
Avrupa İçin Fırsat: Alman Halkından Çocukları Koruyacak Güçlü Yasalara Destek
Hamburg’da Bisiklet Devrimi: 2026’ya Kadar Daha Güvenli ve Daha Konforlu Yollar
Hamburg Limanı’nda Otonom Dönem: iPORTUS Projesi Resmen Başladı
ZOLL deckt vier Fälle illegalen Aufenthalts in Südniedersachsen auf
Bovenschulte’den Gençlere Teşekkür: “Siyaseti Gelecek İçin Yapıyorsunuz”
Almanya’da SCHUFA Kararı: Ödenmiş Borç Kayıtları 3 Yıl Daha Saklanabilecek
Wandsbek’te Banka Skandalı: Banka Çalışanları Müşterileri Milyonlarca Euro Dolandırdı
Oldenburg Tren Garı’nda Şiddet: Eski Eşini Darp Eden Adam Hakkında Soruşturma
KRV Seçim Hakkı Girişimi’nden Yetkililere Çağrı: “Avrupa–Türkiye Uçuşları Ucuzlatılsın!”
Bremen Neustadt’ta “Mahallelerde Park” Diyaloğuna Yoğun İlgi
Lübeck’te Tarihi Karstadt Binası Eğitim Merkezi Oluyor
Hamburg-Eppendorf’ta 53 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor
İhsan Tarakçı’nın Yeni Romanı “Kül” Okurla Buluşmaya Hazırlanıyor
Hamburg Bürgerschaftı’nda AfD Tartışması: “Yasak Süreci Daha Fazla Geciktirilmemeli”
Hamburg’da Cezaevi Personeline Sağlık Güvencesi: Heilfürsorge Geliyor
Hamburg’da Kar Alarmı: Cenazeler ve Definler Geçici Olarak Durduruldu
Hamburg’da Kar Engeli: St. Pauli – Leipzig Maçı İptal Edildi
Hamburg Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Kar Uyarısı: Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın
Hamburg’da Mülteciler Aylarca Bekliyor: Temel Yardımlar İçin 3,6 Ay Gecikme