Avrupa'da inşaat üretimi azaldı
Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 6 azaldı. Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmı
Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 6 azaldı.
Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi bu yılın ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2, geçen yılın ağustos ayına kıyasla da yüzde 6 geriledi.
28 üyeden oluşan Avrupa Birliği’nde (AB) ise mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, söz konusu dönemde aylık bazda yüzde 1,2 ve yıllık bazda yüzde 5 geriledi.
Avro Bölgesi’nde ağustos ayında inşaat üretiminde aylık bazdaki azalış, yüzde 0,3 gerileyen "inşaat mühendisliği faaliyeti" ve yüzde 0,2 azalan "inşaat yapımı"ndan kaynaklandı.
AB'deki azalışı ise yüzde 1,9 gerileyen "inşaat mühendisliği" ve yüzde 1,1 azalan "inşaat yapımı" etkiledi.
-En fazla düşük aylık bazda Slovakya, yıllık bazda Slovenya'da görüldü
AB’ye üye ülkeler arasında inşaat üretiminde aylık bazda en fazla azalış yüzde 5’le Slovakya’da gözlendi. Bu ülkeyi yüzde 4,8 ile İngiltere ve yüzde 4,5’le de Slovenya izledi.
Birlik’te aylık bazda inşaat üretimini en fazla artan ülke yüzde 0,9’la Portekiz oldu. Bu ülkeyi yüzde 0,6 ile Polonya ve Fransa takip etti. Avrupa’nın lokomotif ülkesi Almanya’nın inşaat üretimi ise aylık bazda yüzde 1,3 azalış kaydetti.
Avro Bölgesi'nde inşaat üretiminde yıllık bazdaki azalış ise yüzde 6,3 gerileyen "inşaat yapımı" ve yüzde 5,5 azalan "inşaat mühendisliği"nden kaynaklandı.
AB'de söz konusu oranın gerilemesinde de yüzde 6,1 azalan "inşaat yapımı" ve yüzde 0,8 gerileyen "inşaat mühendisliği" etkili oldu.
İnşaat üretiminde yıllık bazda en fazla azalış yüzde 15,5’le Slovenya’da ölçüldü. Bu ülkeyi yüzde 9,2 ile Fransa ve yüzde 6,1’le de Macaristan takip etti.
Söz konusu dönemde, İsveç yüzde 13’le inşaat üretimi en fazla artan ülke oldu. İsveç'i yüzde 10,4’le Romanya ve yüzde 9,8’le de Slovakya takip etti.
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması
Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor
Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı
Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi
SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
- Salı 14.5 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 15.5 ° / 5.8 ° false
- Perşembe 13.2 ° / 7.2 ° Şiddetli yağmurlu





