Tarih: 26.09.2021 20:28

Avni Yıldırım Alman rakibini yendi.

Facebook Twitter Linked-in

Boksta orta sikletin yükselen yıldızı olarak görülen Avni Yıldırım, Universum Boks Kulübü tarafından düzenlenen galada ringe çıkarak Alman Rakibi Dominik Ameri’yi devirdi. 
Yıldırım, maça hızlı başlayarak rakibine sağlı sollu vuruşlarla rakibini etkisiz hâle getirirken özellikle dördüncü rauntta rakibini nakavt etmenin eşiğinden döndü. 
Kariyerinde 27. maçını kazanan Yıldırım çok mutlu olduğunu dile getirerek ''Bana destek veren başta Universum Kulübü Başkanı İsmail Özen Otto ve Ahmet Öner’e salona gelen Türk basını ve seyircilerine teşekkür ediyorum. ''dedi.

“Avni, inandığımız ve güvendiğimiz bir boksör”
Galayı organize eden Universum Kulübü Başkanı İsmail Özen Otto ise birbirinden heyecanlı ve çekişmeli geçen maçları düzenlediklerini belirterek “Avni, inandığımız ve güvendiğimiz bir boksördü, bugün de burada bunu kanıtladı. “Türk sporcularımıza destek olmalıyız. Onlara her türlü desteği vereceğiz.” dedi. 
“Hedefimiz dünya şampiyonluğu”
Menajer Ahmet Öner de Avni'ye güvendiğini ve ondan bu sonucu beklediğini dile getirerek ''Avni’nin bu maçı kazanması çok önemliydi. Bizim, Avni ile hedefimiz dünya şampiyonluğu ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Türk boksörlerin başarısı
Galanın final maçında Universum Boks Kulübü Boksörü Artem Harutyunyan da İspanyol rakibi karşısında nakavtla kazandı ve hafif siklette VBC uluslararası kemeri aldı. Boksör Malik Aksakal ise Polonyalı Rakibi Maurycy Gojko'yu puan farkıyla yenerek kariyerinde üst üste dördüncü maçı kazandı. Türk Boksör Muhammet Barut da Mansour Mohammadi’yi puanla yendi.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —