ATA İTİFAKI’NDA YER ALAN DEĞİŞİM VE DEMOKRASİ PARTİSİ, CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNİN 2. TURUNDA KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEME KARARI ALDI
ATA İttifakı’nda yer alan Değişim ve Demokrasi Partisi, cumhurbaşkanı seçiminin pazar günü yapılacak ikinci turunda Millet İttifakı’nı destekleme kararı aldığını duyurdu. Değişim ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Abbas Bütün, “Sinan Oğan, Cumhur İttifak
ATA İttifakı’nda yer alan Değişim ve Demokrasi Partisi, cumhurbaşkanı seçiminin pazar günü yapılacak ikinci turunda Millet İttifakı’nı destekleme kararı aldığını duyurdu. Değişim ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Abbas Bütün, “Sinan Oğan, Cumhur İttifakı’na geçerken ATA İttifakı’nın mensupları ile hiçbir istişarede bulunmadı. Hakkımızı Sinan Oğan'a helal etmiyoruz... Bir ittifak, sırf kendi menfaatleri doğrultusunda, HÜDA PAR gibi Hizbullahçı terör örgütünü içinde barındıramaz, Meclis’e milletvekillerini sokamaz. Değişim ve Demokrasi Partisi olarak, ülkemizdeki bu kirli düzenin değişmesi, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Değişim ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Abbas Bütün, bugün yaptığı yazılı açıklamada, ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın, seçimin ikinci turu için kendileriyle istişarede bulunmadığını belirterek Oğan’ı eleştirdi. Bütün, şunları kaydetti:
“HAKKIMIZI SİNAN OĞAN'A HELAL ETMİYORUZ”
“Bizim, ATA İttifakı olarak kırmızı çizgilerimiz ve şartlarımız bellidir. Bu kırmızı çizgilerimizi yok sayarak Cumhur İttifakı’na geçen Sinan Oğan’ı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde artık hiçbir şekilde destekleme ve yanında olma ihtimalimiz kalmamıştır. Sinan Oğan, Zafer Partisi, Değişim ve Demokrasi Partisi’nin oylarıyla yüzde 5 oy oranına ulaştı. Cumhur İttifakı’na geçerken ATA İttifakı’nın mensupları ile hiçbir istişarede bulunmadı. Hakkımızı Sinan Oğan'a helal etmiyoruz.
Mültecilerin gönderilmesi, okullarda Andımız’ın yeniden okunması, cemaatlerin kapanması, T.C.'nin kurumlara yeniden yazdırılması, Sinan Ateş'in katillerinin ve azmettiricisinin yakalanması, bizim olmazsa olmazlarımızdır. Milliyetçilik ve Atatürkçülük gibi olguları ayaklar altına alan Cumhur İttifakı’na Sinan Oğan'ın dahil olması bizleri derinden üzmüştür.
Bu minvalde, Türkiye'nin geleceği söz konusu iken Cumhur İttifakı’nın Gaffar Okan'ın ve Konca Kuriş'in katillerini içinde barındıran HÜDA PAR ile bir arada ittifak oluşturması, kabul edilir gibi değildir.
Bir ittifak, sırf kendi menfaatleri doğrultusunda, HÜDA PAR gibi Hizbullahçı terör örgütünü içinde barındıramaz, Meclis’e milletvekillerini sokamaz. Değişim ve Demokrasi Partisi olarak, ülkemizdeki bu kirli düzenin değişmesi, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi için elimizden geleni yapacağız.”
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması
Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor
Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı
Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi
SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
- Pazartesi 14.3 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 14.5 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 15.5 ° / 5.8 ° false





