Tarih: 04.09.2021 01:02

AŞI VURGUSU YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in


Haber: Kibar ÖZKAN

Hamburg Eyalet Parlamentosu 1 Eylül'de yaptığı oturumda,  SARS-COV-2 Önleme Yönetmeliği’ni ele alırken, devlet yüksek okullarında  eğitimin büyük ölçüde  yüz yüze olacağını söyledi.
28 Ağustos’ta yürürlüğe konulan 50. SARS-CoV-2- Önleme Yönetmeliği, parlamento oturumunda tartışıldı.Söz konusu yönetmelik kamuoyuna açık mekan sahipleri, 2G Opsiyonu uygulaması kapsamında, mekanlarını tercihen sadece tam doz aşılanmış ve korona hastalığı atlatmış müşterilere açabilecekler. Koalisyon ortaklarının konuşmacıları, aşı olma imkanına sahip ve henüz aşı olmamış tüm insanlara aşı olması çağrısında bulundular. Sonbahar mevsiminde henüz aşı olmamışları kapsayacak bir korona dalgasının beklendiği belirtildi. 2G Opsiyonu Hamburgluların yüzde 64’ünün tam doz aşılanmış olması göz önününe alınarak hazırlandığına işaret edildi. Aşı yaptırmış ve korona hastalığını atlatmış olanların Covid-19’a karşı yüksek oranda koruma sağladıkları gibi, pandeminin yayılmasında önemli bir pay sahipleri olmadıkları ifade edildi.

Kış Sömestirinde Yüz Yüze Eğitim


Hamburg Senatosu, Eyalet Yüksek Okul Konferansı,Eyalet Öğrenci Birlikleri Konferansı ve Öğrenci İşleri Kurumu ortak bir açıklamayla 2021/22 kış sömestirinde devlet yüksek okullarında büyük ölçüde yüz yüze eğitime geçileceğini söylediler. Mümkün olduğu kadar çok üniversitelinin tam doz aşı almış şekilde, ekim ayında başlayacak kış sömestirinde derslere girebilme imkanına sahip olmaları için, yüksek okullarda da aşı kampanyalarının yapıldığına dikkat çekildi.
 Konunun 14 Eylül’de toplanacak Bilim Komisyonunun da yüksek okullardaki durumu mercek altına alacağı belirtildi. Komisyonda Federal Hükümetin kış sömestiri için de üniversitelilere tekrar korona yardımı yapmasının nasıl sağlanabileceği de ele alınacak.


 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —