ARTVİNLİ EMEKLİ YURTTAŞ: "ALIM GÜCÜMÜZ ZAYIFLADI. ET YEMEKTEN VAZGEÇTİK, YUMURTA BİLE YİYEMİYORUZ”

Artvin Hopa ve Arhavi’de vatandaşlar hayat pahalılığından şikayet etti. Artvinli emekli yurttaş, "Her şeyi alıp yiyemiyoruz, et olmuş 450 lira ve etten vazgeçtik artık, neredeyse yumurta bile yiyemiyoruz. Bir tane yumurta 3,5-4 lira olmuş, ekmek olmuş 8

Medya 3.09.2023 11:35:25 0
ARTVİNLİ EMEKLİ YURTTAŞ:

UĞUR İSTANBULLU

Artvin Hopa ve Arhavi’de vatandaşlar hayat pahalılığından şikayet etti. Artvinli emekli yurttaş, "Her şeyi alıp yiyemiyoruz, et olmuş 450 lira ve etten vazgeçtik artık, neredeyse yumurta bile yiyemiyoruz. Bir tane yumurta 3,5-4 lira olmuş, ekmek olmuş 8 lira ve yakında 10 lira olur. Evet hayat pahalı ama yaşam devam ediyor ve biz de yaşamaya çalışıyoruz" dedi. 

Artvin'de Hopalı ve Arhavili vatandaşlar, gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki artıştan dert yandı. Hopalı Taksici Hüsnü Aydın “Taksiciyim, pahalılık var. İşlerde var ama maliyetler yüksek ve özellikle yakıt çok pahalı. Yiyecekler pahalı. Bu konuda şikayetçiyim ben. Aynı zamanda emekliyim ve aldığım maaş 7 bin 500 lira ve market harcamamız 7 bin 500 lira tutuyor. Hayat maalesef zor. Çocuk okutsak emekli maaşıyla, okutamayız" dedi.

“BU MİLLET BU ŞEKİLDE DURMAZ, BU DERTLER BİR GÜN PATLAYACAK”

Hopalı yurttaş Şaban Ünal “Hayat çok güzel abi, 7 bin 500 lira maaş alıyoruz Allah razı olsun. Enflasyon dibe vurmuş. Vallahi gidiyoruz, aslında bizim maaşlarımız çok. Biraz daha emekli maaşlarımızı kesmeleri lazım, 7 bin 500 lira çok bize. Markete gidiyoruz, bugün farklı fiyat, yarın daha farklı fiyat. Markette yazmış adam 'bugün alırsan daha kârlısın, yarınkinden daha iyi olacak.' Bu şekilde gidiyoruz işte. Bir de bakıyoruz ki, filan mahallede kiracıyla ev sahibi birbirlerini bıçaklamış, diğer tarafta hırsızlık olmuş. Evlerin dışındaki dolu tüpler çalınmış ve hiç olmayan şeyleri artık yaşar olduk. Milletimize her şey çok güzel gözüküyor ve sanki ülkeye bahar gelmiş, sıcaklar var ama ve olayın içini bilen yok. Bir şarkı var ya 'Herkesin bir derdi var ve durur içerisinde.' Bu millet bu şekilde durmaz ve bu dertler bir gün patlayacak ama Allah hayırlısını etsin.”

Arhavili yurttaş Kenan Durmuş “Arhavi’de çalışıyorum ama ekonomik durum sıkıntılı, aldığınız maaş giderlerinizi karşılamıyor. Yani esnaf da vatandaş da zor durumda. Maaşlarımız bugün 30 bin-40 bine de çıkmış olsa, bu enflasyon karşısında yine yeterli gelmez."

“ÇOCUK OKUTSAK EMEKLİ MAAŞIYLA OKUTAMAYIZ”

Hopalı taksici Hüsnü Aydın “Taksiciyim, pahalılık var. İşlerde var ama maliyetler yüksek ve özellikle yakıt çok pahalı. Yiyecekler pahalı. Bu konuda şikayetçiyim ben. Aynı zamanda emekliyim ve aldığım maaş 7 bin 500 lira ve market harcamamız 7 bin 500 lira tutuyor. Hayat maalesef zor. Çocuk okutsak emekli maaşıyla, okutamayız.”

Hopalı gümrükçü Uğur Dalkılıç “İşler güçler geçen seneye göre düşük. Doların sabit olmaması bizim sektörü olumsuz etkiliyor. Doların artması ve mazotun yükselmesiyle birlikte gıdadan giyime kadar her şeyi etkiliyor bizi de doğal olarak etkiliyor.”

“ET YEMEKTEN VAZGEÇTİK, YUMURTA BİLE YİYEMİYORUZ”

Emekli Yurttaş “Hopalıyım ve Hopa’da yaşıyorum evet hayat pahalılığından bahsediyorsunuz. Hayat çok pahalı hatta ve hem de çok pahalı. Ben bunca yıl yüzde yüz ve yüzde elli enflasyonu gördük Anavatan döneminde. O zaman bile alım gücümüz iyiydi ve şu anda alım gücümüz çok zayıfladı. Her şeyi alıp yiyemiyoruz, et olmuş 450 lira ve etten vazgeçtik artık neredeyse yumurta bile yiyemiyoruz. Bir tane yumurta 3,5-4 lira olmuş, ekmek olmuş 8 lira ve yakında 10 lira olur. Evet hayat pahalı ama yaşam devam ediyor ve bizde yaşamaya çalışıyoruz.”

Hopalı emekli Zekeriya Akbıyık “Hopa’da yaşıyorum ve görüyorsunuz, 'Verin yetkiyi, görün' dedi. Bir kilo peynir 300 lira, bir kilo yağ 300 lira olmuş. Mazotun litresi 40 liraya dayanmış ve insanlar nasıl geçinsin. Un olmuş 850 lira ve neyle yaşayacak bu insanlar ve aslında bu millete az ve millete müstahaktır ve bu milletin yüzde 48’i iktidara karşı değil midir ama yaşın peşinde bizde yanıyoruz.”

 

 

 

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı

Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!

Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek

Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar

Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı

Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”

Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor

Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında

Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı

Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor

Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi

Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu

Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor

Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı

Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri

Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”

Miray Akovalıgil, Almanya’yı Kahkahaya Boğmaya Geliyor!

Hamburg’da Basın Özgürlüğü Onurlandırıldı: Free Media Awards 2025 Sahiplerini Buldu

Hamburg’da “Gönüllülük Evi” Yeni Yeriyle Daha Görünür Olacak

Hamburg’da “WeDo” Buluşması: Göçmen Dernekleri Bir Araya Geliyor

BTT’nin 8. Liyakat Madalyası Töreni

Hamburg’da Kulüp Çıkışı Saldırı: 33 Yaşındaki Adam Ölümden Döndü

Bremenli Gençler Artık Daha Az Madde Kullanıyor Ama Ekran Başında Daha Fazla Zaman Geçiriyor

GazeteHamburg Ekibi Geleneksel Kahvaltıda Buluştu

Hamburg’da Kuş Gribi Alarmı: Tüm Şehirde Kümes Zorunluluğu Başladı

Yükleniyor

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı

Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!

Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek

Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar

Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

  • Pazartesi 23.2 ° / 13.5 ° false
  • Salı 23.6 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı