Tarih: 13.01.2018 22:13

Anne şaşırttı 'Bunlara alışın'

Facebook Twitter Linked-in

Mücahid ERBEK/gazetehamburg

İsveç’in ünlü mağaza zinciri H&M’in ırkçılık içeren bir reklama imza atarak siyahi bir çocuğa ırkçılık içeren kazak reklamına tepkiler devam ederken, Çocuğun annesi açıklamaları ile şaşırttı.
Anne ‘Aşın bunları’
İngiliz sayfası Metro´nun yazdığına göre, Anne Terry Mango Facebook´ta yaptığı açıklamalarında ,oğlunun Reklam’da giydiği o maymun yazılı kazağın yüzlerce kıyafetin arasında bir tanesi olduğunu belirterek ." Çok gereksiz bir tartışma. Aşın böyle şeyleri" Facebook sayfasında. başka bir açıklamasında  da Anne Mango, herkes kendi fikri hakkına sahiptir. Ama H&M´e yapılan bu ırkçı suçlamayı saçma ve anlamsız buluyorum’ dedi
 
Anne Mango´dan daha az hoşgörüsüne karşılık Kanadalı şarkıcı The Weeknd ise ‘Sabah uyanıp bu resimi  gördüğüm an dan beri şok oldum ve utandım doğrusu. Ben çok incindim ve bu Saat’ten sonra da H&M ile birlikte çalışmayacağım açıklamasın da bulundu.
 
Web sitesinde yayınlanan reklam da siyahi bir erkek çocuk üzerine giydirilmiş kazağın üzerinde ‘Ormanın en cool maymunu(Colest monkey ın the Jungle) içeren bir reklam yayınlayan  H&M ise gelen eleştiriler karşısın da özür diledi ve maymun yazılı kazağı çeşitlerinden kaldırdı.
Modellik yapan siyahi çocuk ise H&M mağazasına artık bağlı kalmayacak. Dünya´ca ünlü Rapci P.Diddy ,küçük siyahi model çocuğa reklam teklifin de bulundu. Teklif ´in bir milyon dolar tutması bekleniyor.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —