ALMANYA'DAN SERT ÇIKIŞ; GÖÇMENLERİ KABUL ETMİYORUZ!

Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü dün yaptığı bir açıklama ile Berlin hükümetinin artık İtalya'dan gelen göçmenleri kabul etmeyeceğini duyurdu.

Almanya 14.09.2023 21:14:00 0
ALMANYA

GAZETE HAMBURG

Almanya, düzensiz göç akını nedeniyle çaresiz kalan Avrupa Birliği ile dayanışma içinde olduklarını göstermek için teklifte bulunarak 3500 göçmeni kabul ederek yardım sözü vermişti. Buna istinaden Haziran ayından bu yana 1700'den fazla göçmen Almanya'ya kabul edilmişti. Ancak, 'Dublin Anlaşması' kapsamında İtalya'nın Almanya'dan geri gönderilen göçmenleri kabul etmeyi bir süredir durdurması Almanya hükümetini kızdırdı. Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından ülkelerinin Avrupa'ya yaptığı dayanışma teklifinin bir sonraki duyuruya kadar askıya alındığını duyurdu.

İTALYA 12 BİN 400 GÖÇMENDEN SADECE 10 KİŞİYİ KABUL ETTİ

Dublin Anlaşması'na göre göçmenlerin ilk ulaştıkları AB ülkesinde kalmaları ve başka bir ülkeye geçmeleri halinde ilk giriş noktalarına geri gönderilmeleri gerekiyor. İngiliz basını Almanya'nın kararını 'Avrupa Birliği'ne büyük bir darbe olarak manşetlere taşıdı.

Berlin sözcüsü dün yaptığı açıklamada bu durumun ülkelerindeki 12 bin 400'den fazla göçmen için geçerli olduğunu vurguladı. Ancak, İtalya'nın şu ana kadar sadece 10 kişiyi kabul ettiğini vurgulayarak, "Halihazırdaki yüksek göç baskısı göz önüne alındığında, İtalya da dahil olmak üzere bazı üye devletlerin Dublin Anlaşması'na uymaması, Almanya'nın kabul ve barınma kapasitesi açısından yaşadığı büyük zorlukları pekiştirmektedir." dedi.

İTALYA BAŞBAKANI; DAHA SERT BİR TUTUM SERGİLEYECEĞİZ

Avrupa şu anda, bir önceki yıla göre yüzde 13 artışla rekor göçmen geçişi ile karşı karşıya kaldı. İtalya ise bu durumdan en çok etkilenen ülkeler arasına girdi. Bu hafta yaklaşık 8000 ve bu yıl içinde 123 bin 800'den fazla düzensiz göçmen ve sığınmacı İtalya'ya ulaştı.

Bu durum göç akını karşısında daha sert bir tutum sergileyeceğine söz veren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni için kilit bir konu.

Birleşmiş Milletler göç ajansı rakamlarına göre, İtalya son olarak 2016 yılında 181 bin 400 göçmenin deniz yoluyla ülkeye ulaşması ile en yüksek rakamı görmüştü.

AB ÜLKELERİ BİRLİK İÇİNDE OLMALI

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, göç konusunda AB ülkelerinin birlik içinde olması gerektiğini vurguluyor ancak dayanışma son dönemde yıpranıyor gibi görünüyor.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, Salı günü göçmenlerin İtalya'dan Fransa'ya geçişlerini engellemekiçin alınan bir dizi yeni sert önlemi kamuoyu ile paylaştı.

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini ise İtalya'nın göçmenler konusunda yaşadığı sıkıntılardan Avrupa'yı sorumlu tuttu. Göçmen akınının ülkeleri tek başına bırakacak kadar dikkatli dağılmış bir Avrupa Birliği'nin sembolü olduğunu söyledi.

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı

Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!

Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek

Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar

Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı

Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”

Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor

Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında

Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı

Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor

Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi

Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu

Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor

Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı

Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri

Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”

Miray Akovalıgil, Almanya’yı Kahkahaya Boğmaya Geliyor!

Hamburg’da Basın Özgürlüğü Onurlandırıldı: Free Media Awards 2025 Sahiplerini Buldu

Hamburg’da “Gönüllülük Evi” Yeni Yeriyle Daha Görünür Olacak

Hamburg’da “WeDo” Buluşması: Göçmen Dernekleri Bir Araya Geliyor

BTT’nin 8. Liyakat Madalyası Töreni

Hamburg’da Kulüp Çıkışı Saldırı: 33 Yaşındaki Adam Ölümden Döndü

Bremenli Gençler Artık Daha Az Madde Kullanıyor Ama Ekran Başında Daha Fazla Zaman Geçiriyor

GazeteHamburg Ekibi Geleneksel Kahvaltıda Buluştu

Hamburg’da Kuş Gribi Alarmı: Tüm Şehirde Kümes Zorunluluğu Başladı

Yükleniyor

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı

Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!

Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek

Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar

Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

  • Salı 23.6 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı