Tarih: 13.03.2024 16:56

Almanya'da Yere İzmarit Atmanın Cezası Belli Oldu: 250 Euro!

Facebook Twitter Linked-in

Almanya'nın başkenti Berlin'de çevreyi korumak ve yasadışı atıkları önlemek amacıyla cezalar artırılıyor. Sigara izmariti atanlara 250 Euro, yanlış çöpe atık bırakanlara ise 500 Euro ceza kesilecek.

Berlin yönetimi, çevreyi korumak için sokağa sigara izmariti atan ve yanlış konteynere atık bırakanları cezalandırmak için karar aldı. Bu kapsamda, sokağa sigara izmariti atanlar ve tek kullanımlık poşetlerden atanlar için verilen ceza miktarı 55 Euro'dan 250 Euro'ya yükseltilecek.

Ayrıca, yanlış çöp konteynerlerine atık bırakanlar için her bir torba başına 500 Euro ceza kesilecek. İki kilogram ve üzeri atıklar için kesilen ceza miktarı ise 100 Euro'dan 3 bin Euro'ya kadar çıkabilecek. Hacimli atıkların yasadışı şekilde imha edilmesi durumunda ise miktarına bağlı olarak uygulanan cezalar 400 Euro'dan 8 bin Euro'ya kadar yükselecek.

En yüksek cezalar ise yeşil alanlardaki bitkilere zarar verenler veya bu alanlarda yangın çıkaranlar için uygulanacak. Bu kişiler 10 bin Euro'ya kadar ceza ile karşılaşabilecekler. Almanya, çevre koruma ve atık yönetimi konularında sıkı önlemler alarak çevre dostu politikalarını güçlendiriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —