Almanya Başbakanı Scholz: ' iyi entegre olmuş ve dilimizi konuşan herkes ülkemizin bir parçasıdır'

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkede daimi olarak ikamet eden ve çalışan, iyi entegre olmuş ve Almancayı konuşan herkesin, Almanya’nın bir parçası olduğunu söyledi.

Almanya 1.12.2024 05:03:00 0
Almanya Başbakanı Scholz:

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkede daimi olarak ikamet eden ve çalışan, iyi entegre olmuş ve Almancayı konuşan herkesin, Almanya’nın bir parçası olduğunu söyledi.

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD), 23 Şubat 2025’te yapılacak erken genel seçim kampanyasına başladı.

Parti, başkent Berlin'de “Seçim kazanma konferansı” düzenledi.

SPD’nin başbakan adayı da olan Başbakan Scholz, konferansta yaptığı konuşmada, araştırmalara göre Almanya’nın 2040’a kadar her yıl 288 bin yabancı kalifiye elemana ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Almanya’nın bir göç ülkesi olduğunu ancak ana muhalefetteki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin bu gerçeği kabul etmek istemediğini ifade eden Scholz, ülkede yaşayan 25 milyon kişinin göç geçmişine sahip olduğunu belirtti.

Scholz, "Onlara tüm kalbimle, bizler komşular ve meslektaşlar olarak, okul ve spor kulüplerinde arkadaşlar olarak birbirimize ait olduğumuzu söylemek istiyorum. Hepimiz Almanya'nın parçasıyız. Bölünmemize izin vermeyeceğiz." dedi.

Ana muhalefet lideri Friedrich Merz’in, seçimleri kazandığında yeni vatandaşlık yasasını iptal edeceğini söylemesine çok öfkelendiğini belirten Scholz, "Burada daimi olarak ikamet eden ve çalışan, iyi entegre olmuş ve dilimizi konuşan herkesin ülkemizin bir parçası olması gerektiğini düşünüyorum. Demokrasimizde söz sahibi olmalı." diye konuştu.

Scholz, Almanya'da yaşayanlar ile yeni gelenler arasında bölünme istemediğini vurgulayarak “Bölünme... Bu, bizim yolumuz olmadı, olmamalı. Birliktelik, bizim yolumuzdur.” ifadelerini kullandı.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkmak için endüstri sektöründeki istihdamı korumak, altyapıya daha fazla yatırım yapmak, ülkeye yatırım yapan şirketlere destek vermek ve kalifiye eleman eksikliğiyle mücadele etmek istediğini aktaran Scholz, ülkedeki yatırıma imkan vermek için Almanya'nın yeni borç almasını sınırlayan “borç freni” uygulamasında reform yapacağını kaydetti.

- “Almanya'nın güvenliği ile Rus ruleti oynanamaz”

Ukrayna’daki savaşa da değinen Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emperyalizmi yüzünden tüm Ukrayna'nın tahrip edildiğini ve Avrupa’nın barış düzeninin yıkıldığını söyledi.

Başbakan Scholz, "Putin, emperyalist savaşıyla başarılı olursa bizim güvenliğimiz de büyük tehlikede olur.” dedi.

Ukrayna’ya uzun menzilli silahlar verilmesi çağrısı yapanlara da tepki gösteren Scholz, bunların “savaşın tüm Avrupa'ya, tüm dünyaya yayılabileceği tehlikesine gözlerini kapattıklarını” ifade etti.

Scholz, Başbakan olarak Alman halkının zarar görmesini engellemeye yemin ettiğini, bu sorumluluğu taşıyarak düşüncesiz hareket edilmeyeceğini vurgulayarak “Friedrich Merz nükleer güç olan Rusya’ya bir ültimatom vermek istiyor. Federal Mecliste açık bir şekilde Putin'in Almanya'nın istediğini yapmaması halinde yarından itibaren Alman seyir füzelerinin Rusya'nın içlerine kadar fırlatılacağını söyledi. Burada sadece söyleyebileceğim; dikkat. Almanya'nın güvenliği ile Rus ruleti oynanamaz.” diye konuştu.

SPD’nin Ukrayna’yı desteklediğini ve gerektiği sürece de destekleyeceğini belirten Scholz, savaş ve barış konularında soğukkanlı olunması gerektiğini, başbakan olarak da kendisinin "kararlı ve ihtiyatlı" davranacağını kaydetti.

 

www.gazetehamburg.com

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım

Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!

Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü

Hamburg’da Ramazan Sofrasında Güçlü Mesaj: “Birlikte Daha Güçlüyüz”

Velilere Ramazan Çağrısı: “Çocukların Sağlığı Önceliğimiz”

Hamburg’un İlk Türkçe Öğretmenleri Konuştu: Bir Kuşağın Eğitim Mücadelesi

Berlinale’de Tarihi Gece: Türk Sineması Zirvede

Altona’da Ikea Kararı: Klasik Kahvaltı Artık Yok

Münih ve Augsburg’da İki Kardeşin Azim Hikâyesi

Hanau Katliamının 6. Yılında Acı ve Sorumluluk

Hamburg Limanı 2025’te Büyüdü: 114,6 Milyon Tonluk Yük Elleçleme

Hamburg’un “Grünes Ding”i Belli Oldu: St. Pauli Hafenkante Yeşilleniyor

Vilsbiburg’da Türk Günü: Kültür, Birlik ve Gönül Köprüsü

Hannover’da Ev İçi Şiddete Karşı Güç Birliği

Lübeck’te 6. Sınıf Öğrencileri Arasında 67. Ulusal Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

Altona-Nord Gençlik Kafesi Yenilendi: Hamburg’da Enerji Verimli Dönüşüm

“Uçuşlar Ucuzlasın” Kampanyasına Siyasilerden Destek

Hamburg’da Kamu Çalışanlarına Zam Müjdesi: Maaşlar 2028’e Kadar Üç Aşamada Artacak

Alman Ehliyetini Gösteren Gurbetçiye Türkiye’de 5.900 TL Ceza Şoku

Fırtınada Gençliğim Hamburg’la Buluştu: Halkın Hikâyesi Perdeye Yansıdı

HSV’den 3:2’lik Ev Zaferi: Union Berlin’i 1887. Bundesliga Maçında Devirdi

Schleswig-Holstein merkezli dev operasyon: 1,5 milyon Euro’luk sosyal sigorta vurgunu ortaya çıkarıldı

Schleswig-Holstein’da 18 Yeni “Demokratik Katılım” Uzmanı Sertifika Aldı

Yükleniyor

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

  • Çarşamba 11.7 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 11.7 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 3.6 ° Şiddetli yağmurlu